Robu, apărare disperată: ”Eu am fost chemat ieri la DNA, nu în...

Robu, apărare disperată: ”Eu am fost chemat ieri la DNA, nu în calitate de învinuit pentru ceva, ci în calitate de suspect pentru ceva”

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a început o adevărată ofensivă publică după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul vânzării ilegale a aproape 1.000 de locuințe din Timișoara, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul viceprimar Traian Stoia, fostul secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Martin Staia. După ce a scris pe Facebook un nou mesaj fluviu în care se apără,astăzi, a organizat o conferinţă de presă, pentru a dojeni presa în legătură cu modul în care a prezentat dosarul instrumentat de DNA.

Cum se apără primarul Nicolae Robu de acuzaţii

Din cele 968 de imobile, doar două au fost vândute în mandatul lui Nicolae Robu. Primarul a prezentat şi imagini cu cele două apartamente vândute, unul cu o cameră şi unul cu două camere, arătând că este vorba despre două imobile sărăcăcioase, unde locuiesc oameni cu posibilităţi materiale reduse.
„Realitatea este în felul următor şi cu asta trebuie să începem, să fie lucrurile punctate foarte clar. Eu am fost chemat ieri la DNA, nu în calitate de învinuit pentru ceva, ci în calitate de suspect pentru ceva şi anume pentru faptul că am semnat două contracte de vânzare – cumpărare de locuinţe pe Legea 112 şi cele două contracte sunt considerate de către procurori suspecte de a fi făcute fără îndeplinirea tuturor condiţiilor Legii 112 alături de alte 966 alte contracte făcute înainte de a fi eu primar.


Şi atunci vă întreb ce caută Robu în prim-plan în toată povestea asta? E vorba despre două apartamente, unul cu o cameră cu suprafață de 26 mp și unul cu două camere cu suprafață de 51 mp. Astăzi am fost la fața locului să văd despre ce este vorba și presupunând că aparatul primarului și nu s-au îndeplinit condițiile cerute de lege pentru vânzarea acestor apartamente, dar eu ca primar nu am greșit cu nimic. Mai mult, am și cerut aparatului de specialitate în mod expres să îmi spună după ce s-au semnat contractele cu aviz de legalitate din partea Serviciului Juridic să îmi spună dacă vânzările sunt legale. Iar răspunsul pe care îl am în scris, pentru că am mai cerut o confirmare este că vânzarea s-a făcut în condiții de legalitate. (…) De ce merit eu să fiu prezentat la nivel național într-o asemenea ipostază, pentru că eu am încredere în justiție și nu îmi fac griji că aș putea să fiu și pedepsit, dar de ce trebuie să ajung eu să fiu prezentat într-o asemenea ipostază când sunt un om curat, un om cinstit care nu face altceva decât să muncească din noapte până în noapte și știe tot orașul cum muncesc eu. Pentru mine nu am făcut până la vârsta asta, eu nu sunt căpătuit și nici nu vreau să mă capătuiesc”, a declarat primarul.

Nicolae Robu a conchis că din moment ce nu avea cunoștință de ilegalități și nu a pus presiune pe angajați să facă legalități nu ar trebui să răspundă în fața legii.

Sursa foto digi24.ro

2 COMENTARII

  1. Presa dacă aveți curajul faceți publice vânzările către persoanele fizice sa vedem nume și prenumele celor aproape 1000 de locuințe către cine sau vândut .
    Hai curaj .

  2. Eu nu mai inteleg nimic, d-nu Ciuhandru spune ca pe vremea lui sau vandur 60 de locuinte iar d-nu Primar Robu spune c-a vandut doua, diferenta pana la aproape 1000 cine le-a vandut ? Eu sunt convins ca-n aceste locuinte sau mutat Judecatori, Procurori, Politisti, Functionari ai Primariei, Cons. Judetean, Senatori, Deputati, Vamesi, Tigani…. Timisorenii vor nume, nu abureli d-lor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.