Robu, criză de nervi la adresa unei asociaţii din Timişoara. Ce investiţie...

Robu, criză de nervi la adresa unei asociaţii din Timişoara. Ce investiţie majoră acuză că blochează

0
DISTRIBUIȚI

Nervos că Timişoara ar putea rata o investiţie de amploare chiar lângă sediul primăriei, Nicolae Robu a avut, recent, o ieşire la adresa reprezentanţilor unei asociaţii din capitala Banatului. La jumătatea lunii ianuarie, la Primăria Timişoara a fost depusă o solicitare pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal privind o investiţie care urma să conste dintr-un ansamblu cu locuinţe, birouri şi servicii, funcţiuni comerciale şi un hotel, care urmau să fie construite pe Bd. Mihai Eminescu nr. 2 – Bd. C. D. Loga nr. 3.

După ce proiectul a fost retras de cei care l-au depus, Robu a declarat că „vreau să vă spun că s-au prezentat la mine doi dintre arhitecţii cu cel mai bun renume din Timişoara, Andreescu şi Gaivoronschi, şi mi-au prezentat un proiect de valorificare în regim privat a acestei proprietăţi la comanda financiară a proprietarului.


Din punct de vedere al funcţionalităţilor, eu am cam umblat prin lumea aceasta, iar în alte ţări nu există atâtea tabuuri. Dacă arhitecţii sunt buni, ei găsesc formule prin care îmbină noul şi vechiul. Aceşti arhitecţi mi-au explicat că s-au gândit la tot ce trebuie, iar Timişoara are nevoie de hoteluri pentru că va fi Capitală Europeană a Culturii. Ce au prevăzut Gaivoronschi şi Andreescu a fost să se amenajeze un colţ dedicat grupului Sigma. Au conceput un alt colţ care să reprezinte un omagiu adus Liceului Evreiesc. Mie mi s-a părut că au gândit bine. Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, datorită acestei asociaţii noi stăm cu o grămadă de străzi neasfaltate, (n.r – asociaţia s-a opus asflaltării străzilor de piatră cubică) nu ştiu de ce nu vin la o discuţie, ci stau ascunşi şi atacă. Să vedem în ce bază vin ei şi pun presiune, pentru că, de exemplu, în Bucureşti există cazuri dovedite penale la adresa unor grupuri imobiliare”.

Reprezentanţii asociaţiei au explicat că singurul lucru pe care l-au cerut a fost ca înainte de elaborarea unui PUZ să se organizeze şi o dezbatere publică prin care cetăţenii să fie consultaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.