Primarul Robu şi-a adus aminte că nu şi-a respectat promisiunile din 2012....

Primarul Robu şi-a adus aminte că nu şi-a respectat promisiunile din 2012. Ce investiţie anunţă în Timișoara, dar fără date concrete

0
DISTRIBUIȚI

Se află la al doilea mandat de primar în capitala Banatului, însă Nicolae Robu nu numai că nu şi-a îndeplinit mai multe din promisiunile cu care a câştigat conducerea primăriei în 2012, dar pare să le fi şi uitat pe unele. Aşa se explică, spre exemplu, faptul că, astăzi, edilul a reluat problema fâşiilor de spaţiu verde dintre trotuare şi carosabil, pe care a promis că o va rezolva în primul mandat.

„Eu nu consider că sunt spaţii verzi acele fâşii de spaţii dintre trotuar şi carosabil, care nu conţin niciun fir de iarbă măcar şi care când plouă se transformă în noroi, respectiv noroi în care bălteşte apa.


Când e vreme bună, între acele spaţii avem praf care se ridică în atmosferă. Evident că noroiul luat pe cauciucul maşinilor care obişnuiesc să parcheze acolo sau în orice caz să traverseze acele fâşii pentru a ajunge pe carosabil, noroiul acela întră în canalizare, colmatează şi provoacă pagube însemnate, iar cel ce rămâne la suprafaţă pe carosabil se transformă în praf şi noi în respirăm. E o prostie să îţi îndeplineşti indicatorii referitori la suprafaţa verde a oraşului prin astfel de fâşii. Ele trebuie desfiinţate, pentru că sunt de fapt zone de protecţie (…) nu sunt spaţii verzi în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Robu.

Deşi nu a venit cu o soluţie concretă pentru problema amintită mai sus, Robu a promis că va aloca bani de la bugetul local pentru ca în Timişoara să fie construite mai multe parcuri. Unde, când şi la ce preţuri, nu se ştie încă. „Vreau să cumpărăm terenuri şi am dat sarcină să se identifice terenuri potrivite pentru a le transforma în parcuri. Noi trebuie să avem cât mai multe insule de verdeaţă în oraşul nostru. Primul demers este acela de a aduce în patrimoniul primăriei terenurile virane din oraş care aparţin diverselor ministere, statului român şi care sunt lăsate de izbelişte”, a adăugat edilul.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.