Primul pas spre visul municipalității la o echipă puternică de handbal feminin....

Primul pas spre visul municipalității la o echipă puternică de handbal feminin. SCM Politehnica și-a prezentat tehnicianul cu care vrea să copieze modelul bucureștean

0
DISTRIBUIȚI
Lucian Ghiulai

Din vară SCM Timișoara va avea o nouă echipă activă, cea de handbal feminin. Ideea auzită inițial din gura primarului Nicolae Robu prinde contur în acest an iar astăzi a fost prezentat antrenorul care va coordona fetele, Lucian Ghiulai. Fost jucător al Politehnicii acesta a pregătit în urmă cu trei sezoane acum celebra CSM București.

Fost portar al lui Poli și Minaur, Ghiulai are deja un C.V. notabil ca antrenor. Fost antrenor la CSU Politehnica Izometal (2004-05), ”secund” la CS Univ. de Vest (L2, 2009-10) și antrenor secund la HCM Știința Baia Mare (2010-11), acesta le-a pregătit atât pe fetele de la CSU Știința București (2011-13), cu care a participat la turneul de baraj de promovare, cât și pe cele de la CSM București, în ediția 2013-14. A fost însă într-o perioadă incipientă marilor investiții, el clasându-se pe 9 cu echipa din capitală.

”Mă bucur că am revenit la Timișoara. Mi-am propus formarea unei echipe competitive. Pentru promovarea unei echipe în prima ligă. Targetul următor e formarea grupelor de copii si juniori, un centru care să fie cel mai puternic din țară. Am participat la formarea CSM și uitați unde a ajuns în câțiva ani. Consider că Timișoara are potențial să aducă copii. La Divizia A ne dorim să aducem jucătoare de valoare și jucătoare tinere. Îmi doresc foarte mult ca echipa să fie tânără și să fie de perspectivă. Vom pune accent pe Centrul de copii și juniori”, a declarat Lucian Ghiulai.

Crearea unei echipe noi de handbal feminin a fost parțial contestată, în condițiile în care în oraș mai există o grupare care activează tot în eșalonul secund, CS Univ.


de Vest. De asemenea, infrastructura din acest moment e precară, cu o singură sală de nivel A, suprasolicitată de toate grupările. Ideea apariției acesteia a apărut prima dată după ce Nicolae Robu a văzut succesul din Champions League al CSM-ului de București. ”Am făcut primul pas… nu suntem o echipă misogină. A fost o promisiune lansată încă de anul trecut. Ea va fi înscrisă în vară în a doua competiție, conform regulamentului. L-am dorit încă din martie pe antrenorul Lucian Ghiulai, pentru a revigora și componenta de copii și juniori. Pentru că nu a mai fost handbal de performanță au plecat jucătoare. Are misiunea de a revigora la ambele sexe, împreună cu creionarea unei echipe care poate să spere la promovare din primul an. A existat o discuție, nu neg, dacă Timișoara își va permite cinci echipe în prima ligă. Dacă bugetul permite, eu zic că da. Ține de o anumită normalitate. Am avut problemele pe care le-am avut. Bugetul unei echipe de ligă inferioară la baschet sau handbal e echivalentul salariului unei jucătoare importante de primă divizie. E un buget decent. Care permite îmbinarea unor jucătoare tinere cu jucătoare cu experiență. Precum la baschet fete”, a spus și Radu Țoancă, directorul SCM.

”Sperăm ca sala să fie finalizată”, a adăugat Țoancă, referitor la Polivalenta nouă, una care așteaptă finalizarea unei noi licitații după insolvența firmei care efectuase lucrările.

”Îmi pare bine că SCM-ul s-a gândit la oportunitatea de a face și o echipă de fete. Subliniez că vrem o echipă, să vină jucătoarele din Timișoara acasă. Nu e un buget enorm, dar le promitem stabilitate. Nimeni nu are restanțe de peste un an aici. Ne dorim să facem o echipă, de ce nu, să atacăm și promovarea… Pot să spun că fetele se pot alătura cu încredere echipei”, a precizat Dan Dumitru, șeful secției de handbal a SCM-ului.

”Important e să începem să facem lucrurile cum trebuie. Deocamdată sunt eu, ne gândim la încă un antrenor. Deja am înaintat niște discuții cu mai multe jucătoare, sper să aveți o surpriză destul de mare. Nu e exclus să avem și jucătoare străine”, a conchis Ghiulai. În acest moment echipa feminină SCM Poli nu are nicio jucătoare sub contract pentru ediția 2017-18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.