Seară NEAGRĂ pentru BC SCM Timișoara în Final Eight-ul Cupei României de...

Seară NEAGRĂ pentru BC SCM Timișoara în Final Eight-ul Cupei României de la Sibiu. Bănățenii au fost fără replică în fața „leilor” de la CSM Oradea GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timișoara a plutit în gol în meciul de Cupă

Luptă între „lei” din cadrul ultimului sfert de finală de la Sibiu, acolo unde în perioada 14-17 februarie are loc Final Eight-ul Cupei României la baschet a fost una fără istoric. CSM Oradea a controlat partida de pe malurile Cibinului da capo al fine în fața alb-violeților de la BC SCM Timișoara, care au avut o prestație ternă. Încă de la pauză diferența a fost de 25 de puncte, pentru un final încheiat la +20 pentru rivala din Bihor, 72-92.

Timișorenii au îmbrăcat tricouri de culoare neagră la intonarea imnului, inscripționate cu mesajul 2012 – Timișoara, Capitală Culturală Europeană. Jocul a început cu un mic incident în tribună, un fan turmentat din galeria Mureșului, rămasă după victoria din fața Galațiului pentru a-și vedea posibilele adversare la exercițiu, adresând injurii la adresa celor aproximativ zece suporteri veniți de pe Bega, însă conflictul a fost stins imediat de oamenii de ordine. Tudor Costescu i-a trimis în teren pe J. Flowers, Rambo, Drăgușin, Jeremic și Păun, în vreme ce Cristian Achim a replicat cu Mirkovic, Zeno, Mandache, Lucic și Țibârnă.

După un inițial 2-2, susținută atât de propria galerie, înarmată cu steaguri roș-albastre, dar și de cei aproximativ 15 fani foarte vocali de la Târgu Mureș, CSM Oradea s-a desprins la 2-9 în urma unui slam-dunk spectaculos marca Țibârnă. Atât pe parchet, cât și în tribunele Sălii Transilvania, timișorenii au fost reduși la tăcere. Doar trei puncte a marcat echipa de pe Bega în primele cinci minute ale jocului, astfel că la scorul de 3-19 Costescu s-a văzut nevoit să ceară time-out, băieții săi fiind knock out. Nimic nu s-a schimbat în bine, doar o ieșire din perioada de secetă printr-un coș de două puncte a lui Drăgușin, urmat de alte puncte venite ca o avalanșă dinspre Oradea. Scorul după primul sfert, 12-27 pentru bihoreni.

Dezamăgire în alb și violet

Defensiva alb-violeților a fost de nerecunoscut și la începutul sfertului secund, atunci când Pasalic, din afara semicercului, iar mai apoi Nicolescu, de două puncte, au făcut 12-32. În fața a aproximativ 300-400 de spectatori, BC SCM Timișoara a părut doar un sparring partner.


În uralele propriilor fani baschetbaliștii antrenați de Cristian Achim conduceau cu 25 de puncte diferență când mai erau două puncte până la pauza mare, scor 50-25. Grimasele erau instalate deja pe fața lui Drăgușin, ce dădea lupte sisifice sub panou, fără efecte pozitive în jocul echipei sale.

Denison avea deja 13 puncte după primele două sferturi, în timp ce Mirkovic a ținut să-i sufle în ceafă colegului său la numărul de puncte marcate, începând sfertul trei cum altcumva decât cu o aruncare reușită din afara semicercului. Din dorința de recupera cât mai repede, Tudor Costescu a încercat o apărare cât mai avansată, care nu a avut efect însă. CSM Oradea nu a lăsat garda jos și, înaintea ultimului sfert, tabela sălii Transilvania arăta un avantaj mai mult decât liniștitor, 25 de puncte.

Antrenorul de la CSM Oradea, Cristian Achim, a rulat întregul lot de jucători în ultimele zece minute, fiind cu gândul la jocul de mâine, din semifinale, pe care îl va disputa în compania lui BC Mureș Târgu Mureș. Chiar și cei veniți de pe banca tehnică au avut grijă de avansul generos obținut de colegii lor în primele sferturi, scor final 72-92.

Komatina a marcat cele mai multe puncte pentru Timișoara, 17, urmat de Drăgușin cu 13, Andrieș și Jeremic cu câte 9 puncte, Popa Calotă – 8, Diaz – 6, Flowers – 5, Păun – 4, iar Rambo cu un punct. De la CSM Oradea cel mai bun maractor a fost Mirkovic, cu 15 puncte, urmat de Lucic și Denison, cu câte 14.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.