Ștefan Sandu: „Cercetările făcute de DNA în privința lui Nicolae Robu nu...

Ștefan Sandu: „Cercetările făcute de DNA în privința lui Nicolae Robu nu vor influența alegerile interne”. Ce greșeli crede consilierul local PNL că a făcut primarul Timișoarei în campanile electorale

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local, Ștefan Sandu, a fost prezent aseară în studioul HDV, la PRESSALERT LIVE, ca reprezentant al liberalilor, după o îndelugată perioadă în care aceștia au evitat să dea curs invitațiilor. Ștefan Sandu a vorbit, printre altele, și de disputa internă care s-a iscat, după o inițială stare de bine, între Nicolae Robu și Marian Vasile, cel din urmă fiind foarte vocal pe rețelele de socializare în urma disputei.

„O nemulțumire este clară, chiar dacă nu aș putea să comentez extrem de precis ieșirile domnului Marian Vasile. În schimb sunt convins că, o bună perioadă de timp, cel puțin asta am constatat noi, cei din fostul PD-L, în urma fuziunii cu PNL, că s-a încercat o evaluare a persoanelor, a situațiilor, a muncii extrem de matematică. S-a dovedit a fi un lucru total eronat, pentru că în politică capacitatea de a reacționa la nevoile altora, de a corespunde nevoilor cuiva, e mai importantă. Toate aceste acțiuni îți creează imaginea politică de ansamblu. Nu pot fi traduse niciodată în cifre. Nu este vorba de producție fizică, ci de percepție, de sentimente. Drumul pe care s-a pornit este total greșit”, a declarat Ștefan Sandu.

Consilierul local din partea PNL și-a spus părerea și în ceea ce privesc scrutinele pierdute de liberali.


„S-a avud în vedere mai mult promovarea personală și justificarea personală a muncii, decât raportarea la electoral, fiind unul dintre  motivele care a contribuit la rezultatele negative, nu știu cât de mult sau de puțin”, a specificat Ștefan Sandu, completând că a contat mult și situația în care PNL a intrat la nivel național. „Brambureala care a avut loc la București s-a răsfrânt ulterior la nivelul întregii activități a partidului. Au fost multe motive, cu pondere mai mare sau mai mică, dar au dus la același rezultat. Alina Gorghiu, când a venit aici, făcea exact ce a trebuit: era apropiată, deschisă, comunicativă. O perioadă de campanie este, însă, prea scurtă, persoanele sunt prea puține și chiar dacă lucrurile erau bine făcute, în ansamblu imaginea particulară a influențat foarte mult”, a declarat Ștefan Sandu.

Cât despre scandalul intern dintre Nicolae Robu și primarii timișeni liberali, Ștefan Sandu a specificat că „foarte mult nu a contat, pentru că, la urma urmei, în multe localități care inițial nu au părut foarte bine ancorate în campanie, rezultatele au fost în media proastă, ce-i drept, a județului sau a partidului la nivel național”.

Invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE crede că problemele pe care le întâmpină acum Nicolae Robu nu vor influența alegerile interne din PNL. „În faza actuală, cred că aceste cercetări făcute de DNA nu vor influența, pentru că Robu a explicat extreme de bine în ceea ce constau faptele. Procurorii își vor face treaba așa cum e legal, nu sunt jurist să pot aprecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.