Studenții timișoreni, revoltați după ce au aflat că se vor putea plimba...

Studenții timișoreni, revoltați după ce au aflat că se vor putea plimba gratuit cu trenul doar între casă și universitate

1
DISTRIBUIȚI

protest studenti

Studenții din Timișoara sunt revoltați după ce au aflat că, miercuri, Comisia de buget din Senat, a aprobat un amendament potrivit căruia atât ei, cât și elevii de liceu vor avea gratuit transportul feroviar doar între localitatea de domiciliu și cea în care se află instituția de învățământ.

În textul iniţial al Ordonanței de Guvern era specificat doar faptul că studenţii facultăţilor acreditate beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că sprijină demersurile Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care cere Parlamentului să nu limiteze dreptul tinerilor de a călători gratuit cu trenul.

„Studenții din România beneficiază în prezent de gratuitate la transportul feroviar, fără nicio restricție, iar acest lucru nu se va schimba prea curând.


Procesul legislativ este unul lung și imprevizibil, iar ANOSR va face toate demersurile posibile pentru ca niciun amendament care restrânge acest drept al studenților să fie adoptat. Este puțin ciudat cum coaliția de guvernare și-a asumat și a acordat acest drept studenților, iar apoi senatori din partea aceleiași coaliții, nici o lună mai târziu, votează pentru limitarea aceluiași drept. Sperăm să fie vorba doar de acțiuni individuale, și că promisiunile asumate de partidele politice în fața studenților vor fi respectate atât de Parlamentul României, cât și de Guvernul României”, a declarat timișoreanul Vlad D. Cherecheș, președintele ANOSR.

1 COMENTARIU

  1. Exagerate pretentiile studentilor luati in totalitatea lor. Ar trebui sa beneficieze de plimbari gratis cu trebul doar studentii care au mediile de 9 si 10. Nu ne putem permite sa asiguram deplasari pentru lenesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.