Timișoara Saracens luptă în luna aprilie pentru a se califica din nou...

Timișoara Saracens luptă în luna aprilie pentru a se califica din nou în grupele Challenge Cup. Ce probleme ar putea întâmpina în deplasarea din Rusia

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens

Campioana României va juca barajul de calificare în grupele Challenge Cup, ediția 2017-18, în luna aprilie. Timișoara Saracens va înfrunta în dublă manșă gruparea rusă Krasny Yar Krasnoyarsk. Bănățenii nu au mai fost nevoiți să treacă prin sistemul de calificare după ce au ajuns în grupele ediției din acest sezon a competiției europene.

Saracens RCM a înregistrat eșecuri pe linie în grupele EPCR Challenge Cup 2016-17 și s-a clasat pe locul 4 în grupa a 5-a. Adversarul bănățenilor reprezintă a doua echipă ca putere din Krasnoyarsk și din Rusia, după concitadinii de la Enisei-STM, echipă care a reușit chiar două victorii în Europa, deși au încheiat ultimii grupa lor. Krasno Yar, în schimb, a trebuit să treacă prin grupele de calificare ale competiției. Italienele Petrarca și Calvisano, fosta adversară de la baraj a timișorenilor, au fost învinse de ruși.

Primul joc dintre cele două va avea loc în Rusia pe cochetul stadion de 3.200 de locuri al celor de la Krasny Yar, în data de 1 aprilie, în timp ce returul e programat pe 22 aprilie la Timișoara.


De altfel, pentru a pregăti cât mai bine acest duel clubul de rugby e găzduit în această perioadă în Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu”. Vestiarele mobile, de top container, au fost aduse săptămâna trecută la baza de pregătire de lângă arenă iar rugbiștii au primit acceptul de a se pregăti pe un teren secundar de antrenament, precum și pe vechiul sintetic. Fapt ce a stârnit nemulțumiri în cadrul clubului de fotbal ACS Poli, grupare cu mulți juniori.

În celălalt baraj pentru grupe e implicată cealaltă formație din orașul rus, Enisei-STM, care va da piept cu italienii de la Mogliano. În premiera, cele două echipe care se vor califica în grupe in urma partidelor de baraj vor juca o finală, pe 12 mai, la Edinburgh, totodată locația finalei mari din Challenge Cup în acest sezon.

Vor să evite o ”păcăleală”

Una dintre temerile bănățenilor legate de deplasarea grea din Rusia e cea legată de acordarea vizelor pentru jucătorii străini ai echipei. ”Krasnii Iar va fi un adversar dificil tinand cont de zona geografică și sper să nu avem  probleme cu vizele în ceea ce-i privește pe jucătorii straini pentru că întotdeauna au fost probleme legate de acest aspect. Știu că echipa rusă a avut un parcurs bun de calificare până la meciul de baraj. În ceea ce ne privește pe noi ca echipă, obiectivele sunt aceleași – calificare în grupele principale și câștigarea campionatului intern. Trebuie să fim concentrați, să tratăm fiecare meci cu seriozitate, să îi respectăm ca adversari, să fim uniți și să credem în șansa noastră. Este un avantaj pentru noi că se joacă tur-retur și că practic, calificarea se va juca acasă. Participarea în ediția trecută este un avantaj pentru noi, am luat contact cu ceea ce înseamnă rugbyul european la nivel înalt, știm unde ne sunt punctele slabe, pe ce trebuie să lucrăm ca să fim mai buni. Ne dorim să avem rezultatele mai bune decât în ediția actuală, unde am avut o grupă cu adversari puternici”, a declarat Valentin Popârlan, pentru FRR.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.