Timişorenii ies în stradă şi în această seară. Vezi ce invitat special...

Timişorenii ies în stradă şi în această seară. Vezi ce invitat special este aşteptat în piaţă, dar şi ce schimbări au anunţat organizatorii UPDATE 4 Peste 20.000 de manifestanți pe străzile Timișoarei

3
DISTRIBUIȚI

Timişorenii se pregătesc să iasă şi în această seară în stradă împotriva guvernului Grindeanu care a adoptat o OUG privind modificarea Codului Penal. Dacă în ultimele două zile peste 40.000 de manifestanţi au cerut demisia guvernului Grindeanu şi abrogarea ordonanţei, organizatorii se aşteaptă ca în această seară numărul celor care vor lua parte la acţiunile din Piaţa Victoriei să fie şi mai mare. De data aceasta, adunarea în piaţă se face de la ora 19.00, însă timişorenii sunt invitaţi să îşi dea întâlnire din zonele în locuiesc şi să plece în grupuri înspre centru.

„Astăzi, vineri, ne vedem de la ora 19.00 în Piața Operei, cu plecare din cartiere de la 18.30, respectiv din Șagului de la Turist, din Complex de la caminul 11, Aradului de la Piața Verde, din Dacia de lângă fostul cinematograf, Modern de lângă OMV, Girocului – Lidia de la capatul firului 15 – parc Pădurice. Tot mai mulți, tot mai uniți, tot mai puternici!”, a scris Cristi Brâncovan, unul din organizatorii protestului, pe Facebook. În piaţă este aşteptat, alături de protestari, şi solistul trupei Vama, Tudor Chirilă, care a anunţat pe Facebook că va ieşi alături de cei care cer abrogarea ordonanţei. Trupa Vama va susţine astăzi un concert într-un club din Timişoara.

UPDATE Cu puțin după ora 19.00, aproape 2.000 de oameni erau în Piața Victoriei din Timișoara, iar alți protestatari continuă să vină, unii în coloană, din cartierele orașului.

UPDATE 2 După ora 20.00, numărul manifestanților trecuse de 10.000.


Ca și în serile precedente, cei prezenți au cântat și au scandat, cel mai des folosit cuvânt fiind „abrogare”.

UPDATE 3 Cei deja peste 12.000 de manifestanți au pornit, după ora 21.00, în marș pe traseul Tribunal – DNA Timișoara – Complexul Studențesc și apoi inapoi în centru. Înainte de a pleca în marş înspre DNA protestatarii din Timişoara au ascultat şi un mic discurs susţinut de cântăreţul Tudor Chirilă, care îşi anunţase prezenţa în piaţă încă de ieri. Acesta le-a cerut manifestanţilor să rămână în stradă pentru crezul lor şi să nu se lase manipulaţi de media. Mai mult, Chirilă le-a explicat manifestanţilor că miza acestor zile nu este legată doar de viitorul copiilor lor, ci de viitorul fiecărui om care a decis să rămână să locuiască în România, indiferent de vârsta pe care o are.

UPDATE 4 Numărul protestatarilor a fost estimat la peste 20.000, coloana ajungând în jurul orei 22.30 în Complexul Studențesc, în drum spre Piața Victoriei.

UPDATE 5 Mulțimea a ajuns inapoi în Piața Victoria, marșul decurgând fără incidente, manifestanții chiar scandând la un moment dat „Jandarmeria, jos palaria”. Protestatarii au rămas în centru,  cântând,  până după miezul nopții, dandu-și întâlnire și sâmbătă,  la ora 18.00.

3 COMENTARII

  1. hai sa ne mai apucam si de munca, ca de la demonstratii nu avem nimic, dupa revolutie tot am schimbat la guverne dar nimic nu am realizat, lasati oamenii sa lucreze la guvern, daca tot ii schimbati nu o sa faca chiar nimic. De orice rahat sa iesim in strada arata cat de primitivi santem..

  2. Intreb si eu; de ce n-au iesit Timisorenii in strada cand sa infintat D.N.A-ul tot prin O.U.G, cand a modificat Codu Penal d-na Pruna {120 art.} unde a adaugat ca pot face cercetari Penale S.R.I-ul, de ce n-au iesit in strada cand sa promovat Codu Penal prin O.U.G de catre Guv. Boc, de ce n-au iesit in strada cand Basescu a inprumutat Tara cu 20 de miliarde de euro de la F.M.I, B.M, B.E si nu stie nimeni ce sa facut cu ei, sa inchis spitale, scoli, sau taiat salarii, ajutoare de somaj, banii copiilor mai intreb de ce iasa in strada acum cand avem Prim Ministru un Timisorian pt. prima data-n Istoria Romaniei, cu speranta sa faca ceva bun si pt. Judetu nostru asa cum, au facut predecesorii lui pt. judetele de unde au venit….rusine, rusine, rusine sa va fie Tradatori de Tara si Neam, v-ati vandut pt. nimic, o sa fiti raspunzatori in fata Natiunii daca se va intampla ceva cu aceasta Tara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.