Timișorenii, încurajați să sprijine copiii din Siria, care nu mai merg la...

Timișorenii, încurajați să sprijine copiii din Siria, care nu mai merg la școală din cauza războiului. Unde se pot face donații

0
DISTRIBUIȚI
siria
Timișorenii, alături de oamenii din Siria.

Timișorenii cu suflet mare sunt încurajați să sprijine copiii din Siria, care nu mai merg la școală din cauza războiului, dar și pe familiile lor. În acest sens, Federația Caritas Timișoara anunță că în data de 19 februarie se strâng fonduri în toate bisericile catolice din România, inclusiv în cele din județul Timiș.

“2,1 milioane de copii din Siria nu mai frecventează școala din cauza războiului. Multe școli au fost distruse, lipsesc cadre didacticele și resursele materiale. În zonele care nu au fost afectate de război, școlile nu fac față numărului mare de copii refugiați intern.


Nici părinții nu mai au resursele necesare pentru a sprijini școlarizarea copiilor. În provincia Tartous, Caritas Siria sprijină peste 400 de elevi și studenți cu rechizite, îmbrăcăminte, ore de meditație și resurse financiare necesare pentru continuarea studiilor. Cu fondurile strânse în colecta organizată în 19 februarie, Caritas România va contribui la acest program”, transmite Federația Caritas Timișoara, pe Facebook.

Situația în Siria și în regiunile învecinate este cea mai severă criză umanitară și de încălcare a drepturilor omului în lume. 6,5 milioane de persoane sunt strămutate intern în Siria, din cauza conflictului. După cinci ani de conflict, care a provocat distrugerea țării, Siria a cunoscut în 2016 o creștere de violență și confruntări sângeroase între forțele armate în toate provinciile și orașele, înainte considerate relativ mai sigure. În aceste condiții, o întreagă generație de copii este expusă la război și violență, lipsită de serviciile de bază, și anume educație și protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.