Un primar din vestul țării îi face de rușine pe Facebook pe...

Un primar din vestul țării îi face de rușine pe Facebook pe locuitorii care nu respectă curățenia în oraș: „Un țăran lipsit de creier a aruncat o banană pe jos” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul unui oraș din vestul țării s-a gândit la o metodă inedită prin care să-i determine pe cetățeni să respecte curățenia. Astfel, Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, îi face de rușine pe Facebook pe locuitori. Mai mult, edilul îi numește „nesimțiti”, „lipsiți de creier” sau „țărani” pe cetățenii certați cu bunul simț.

“Doamna din imagine (Bl. 2, Sc. 2, etaj 1) aruncă o oală plină cu tăiței și resturi alimentare pe geam. Incredibilă nesimțirea doamnei și nu cred că este singura”, “La Bl. 8, între doi arbori am găsit sârmă pusă pentru a atârna rufele. Un alt act de barbarism și lipsă de educațe. Și nu este singurul loc” sau “Maxima zilei: un “țăran” care din lipsă de creier a aruncat o coajă de banană pe aleea de la blocul 24 pe jos, când la zece metri avea coș pentru gunoiul menajer”. Acestea sunt doar câteva dintre situațiile prezentate de primarul orașului Moldova Nouă pe rețeaua de socializare.

Adrian Torma explică, tot pe Facebook, de ce a folosit cuvinte atât de dure. “Din păcate, nu vedem paiul din ochiul nostru, orașul este mizerabil datorită, în primul rând, al cetățenilor. Primăria, împreună cu Poliția Locală, va începe o campanie de conștientizare, informare și amendare acolo unde este nevoie, a cetățenilor care nu înțeleg ca pe lângă drepturi avem și obligații. În viitor, voi posta pe Facebook toate pozele unde consider că cetățenii își bat joc de domeniul public. În locul cuvântului nesimțire as fi putut folosi expresia „lipsă de bun simț”, dar, din păcate, asta e realitatea şi nu avem de ce să fugim de ea! Totuşi, am încredere că vom înțelege ideea că doar împreună vom putea face din Moldova Nouă un oraș curat”, a scris primarul din Moldova  Nouă.

Contact telefonic de PRESSALERT.ro, Adrian Torma (foto) spune că nu a jignit locuitorii, ci „apucăturile” unora, dar și că se văd primele efecte ale postărilor sale pe Facebook.

“Eu n-am jignit cetățenii, eu am jignit niște apucături ale unor cetățeni. Moldova Nouă este primul oraș din România la Dunăre și avem obligația să arătăm celor care vin în țară că Moldova Nouă poate fi un oraș curat, un oraș modern. Din păcate, cetățenii nu înțeleg de bună voie regulile de conviețuire civică și atunci am ales o atitudine neformală. Am considerat că e normal să le arăt cetățenilor că nu trebuie să vină altcineva să ne spună ce se întâmplă în comunitate, să fim noi primii care constatăm, inclusiv lucrurile negative.


Și atunci am avut poate norocul sau ghinionul de a vedea eu cu ochii mei acele întâmplări pe care le-am povestit pe Facebook și am considerat că noi, românii, încă mai știm un pic de rușine. Cam tot ce am postat eu acolo a dispărut din oraș, la inițiativa cetățenilor. Limbajul puțin mai dur nu a fost interpretat ca o atitudine agresivă, victimele trebuie să se simtă rușinate, nu atacate. Am atitudinea aceasta neformală și voi continua să postez. În general, oamenii au încredere că tot ce fac, fac în interesul comunității noastre”, a declarat primarul orașului Moldova Nouă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.