Vedeta primei seri a festivalului Jazz TM 2016, britanicul Jacob Collier, a...

Vedeta primei seri a festivalului Jazz TM 2016, britanicul Jacob Collier, a câştigat două premii Grammy

0
DISTRIBUIȚI
Vedeta primei seri a festivalului Jazz TM, britanicul Jacob Collier a câştigat două premii Grammy

Britanicul Jacob Collier, cel care a fost „vedeta“ primei seri a festivalului Jazz TM de anul trecut, a câştigat două premii la cea de-a 59-a ediţie a Premiilor Grammy, care a avut loc duminică seara, la Los Angeles.

Artistul britanic şi-a lansat albumul de debut chiar pe scena festivalului din Timişoara. Cunoscut drept unul dintre cei mai distinctivi, inventivi și prestigioși muzicieni, Jacob Collier îmbină elemente de jazz, a cappella, groove, funk, trip-hop, muzică clasică, braziliană și gospel.


A devenit celebru la nivel global prin reinterpretarea piesei clasice a lui Stevie Wonder, „Don’t You Worry ‘Bout A Thing”. Pe scenă a debutat la Festivalul de Jazz de la Montreux, în deschidere pentru Herbie Hancock și Chick Corea. A crescut într-o familie de muzicieni, motiv pentru care și-a stabilit de la o vârstă fragedă cariera ulterioară. De la primele videoclipuri pe Youtube, Jacob Collier este într-o continuă ascensiune, fiind apreciat de nume mari ale jazz-ului precum Quincy Jones (care este și producător al albumului de debut Jacob Collier), Herbie Hancock, Pat Metheny, Steve Vai și Chick Corea, acesta din urmă numindu-l „magnific”.

Alături de Jacob Collier, pe cele trei scene ale festivalului Jazz TM au mai cântat Take 6, Dhafer Youssef, Imany, BadBadNotGood, Dee Dee Bridgewater, Yaron Herman, Trilok Gurtu Band şi alţii.

Jacob Collier a câştigat premiile pentru „Best Arrangement, Instrumental or A Cappella (You and I) şi Best Arrangement, Instruments and Vocals (Flintstones).

Ediţia din acest an a festivalului Jazz TM va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.