„Verde pentru Biciclete” pregătește noi pedalări în acest an, la Timișoara. Când...

„Verde pentru Biciclete” pregătește noi pedalări în acest an, la Timișoara. Când au loc cursuri gratuite de mers pe două roți

0
DISTRIBUIȚI

cochete pe biciclete

Campania “Verde pentru Biciclete” continuă și în acest an, la Timișoara. Astfel, cu scopul de a demonstra că bicicleta este un stil de viață, vor fi organizate mai multe pedalări pe străzile orașului, dar și în afara lui.

Romina Faur, coordonatorul “Verde pentru Biciclete”, a precizat, astăzi, că prima dintre acestea este “Pedalarea de Primăvară”, care va avea loc în data de 9 aprilie. Urmează pedalarea “Cochete pe biciclete”, pe 21 mai, la care sunt invitate femeile care doresc să arate că poți fi elegantă chiar dacă te plimbi pe două roți.

Nu este uitată nici pedalarea „IA Românească pe Bicicletă”, planificată pentru data de 24 iunie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Iei, la care pot participa bicicliști îmbrăcați în cămăși sau costume tradiționale. În perioada mai –august au loc și cele șase ture cicliste bănățene, care presupun plimbări pe două roți în natură, iar în 10 septembrie are loc pedalarea tematică “Cititori pe Bicicletă”.


De asemenea, în data de 8 octombrie este planificată “Numărătoarea de Toamnă”, când “Verde pentru Biciclete” sărbătorește nouă ani de existență.

“Am observat că sunt oameni de 25, 30 sau 35 de ani care nu știu să meargă pe bicicletă. Fie nu au învățat atunci când au fost mici, fie le este frică de traficul din Timișoara sau au alte motive. Am zis să-i ajutăm un pic și să facem cursuri gratuite de mers pe bicicletă. Este un proiect pilot care va avea loc în 1 și 2 aprilie, cu o săptămână înainte de Pedalarea de Primăvară, și cred că vom avea succes. De asemenea, dorim să organizăm și o tură surpriză, în luna iulie sau august”, a explicat Romina Faur.

Potrivit coordonatorului “Verde pentru Biciclete”, campania din acest an va sta sub semnul respectului și al întăririi comunității de bicicliști. Campania “Verde pentru Biciclete” este prima inițiativă din Timișoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca și alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraș. Până în momentul de față, pe străzile din Timișoara circulă peste 16.000 de bicicliști cu numere “Verde pentru Biciclete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.