Verificarea plagiatelor rectorului UVT Marilen Pirtea, în coadă de peşte. Cum explică...

Verificarea plagiatelor rectorului UVT Marilen Pirtea, în coadă de peşte. Cum explică deputatul

0
DISTRIBUIȚI

O informaţie explozivă apărea în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Conform site-ului pressone.ro, rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, cel care deschidea lista PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor ar fi plagiat în mai multe lucrări ştiinţifice trecute în CV-ul său. La acea dată, conducerea PNL anunţa că dacă verificările vor dovedi că informaţiile sunt adevărate, Pirtea va fi rugat să demisioneze din PNL sau va fi exclus.

La rândul său, rectorul se apăra declarând că acuzaţia este nedreaptă.


„Sunt în primul rând profesor, mă afectează mult, sunt preocupat, nu mi-a căzut bine ca om. Veți vedea că acuzația de plagiat este nedreaptă. Nu m-am pus în viața mea la biroul de lucru pentru a copia un text. Am încercat tot timpul să aduc elemente de noutate, originale, textelor mele științifice. Țin la prestigiul meu profesional, prin urmare, chiar eu voi sesiza comisia de etică”, a declarat Pirtea pentru PRESSALERT.ro

Acum, la aproape două luni distanţă, Pirtea spune că a făcut tot ce a promis şi că s-a pus la dispoziţia Comisiei de Etică a UVT chiar în Aula Magna instituţiei de învăţământ, declarând public că este dispus ca lucrările sale să fie verificate. „Întrebaţi-i pe ei, toate datele sunt publice”, ne-a spus Pirtea când am întrebat despre stadiul verificărilor.

Întrebat de reporterul PRESSALERT.ro dacă în cazul în care verdictul va fi unul neclar, ca în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, Pirtea a explicat că în cazul lucrării şefei DNA verdictul a fost foarte clar, însă doar pe o parte a lucrării. „A fost interpretat greșit. Era foarte clar. Pe numărul mare de pagini era foarte clar, iar pe restul nu s-a putut pronunța pentru că nu exista comisie de experți. Experții fiind de la București s-au pronunțat și s-a asumat decizia, pe bucata respectivă neavând experți de la UVT nu s-au putut pronunța. Nu există dubii, indiferent cum ar fi”, a explicat Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.