Vicepreședintele comisiei de control a SRI: „Sebastian Ghiță a încălcat legea și...

Vicepreședintele comisiei de control a SRI: „Sebastian Ghiță a încălcat legea și jurământul, astfel că poate fi anchetat penal”. Ce spune Marian Cucșa despre atacurile la adresa serviciului de informații VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele comisiei de control a SRI, Marian Cucșa, a oferit informații proaspete seara trecută, din postura de invitat al emisiunii PRESSALERT LIVE, în ceea ce-l privește atât pe Sebastian Ghiță, dar și pe Florian Coldea, fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații.

Întrebat dacă a primit din partea SRI vreo informație concretă despre natura informațiilor pe care le deținea Sebastian Ghiță, vicepreședintele comisiei de control a SRI a ezitat, spunând că „deținea informații de securitate națională”, fără să ofere alte detalii. „Orice cetățean care deține informații de siguranță națională poate să meargă la anchetele SRI”, a spus, scurt, Marian Cucșa. Cât despre dispariția subită a lui Sebastian Ghiță, deputatul ALDE a fost la fel de succint. „Este o operațiune în curs. Domnul Ghiță este un element de siguranță națională.


El a încălcat jurământul în momentul în care a fost numit în comisia de control a SRI, furnizând informații clasificate. Au fost mai multe astfel de informații clasificate. S-a încălcat jurământul și poate fi anchetat penal”, a dezvăluit vicepreședintele comisiei de control a SRI, Marian Cucșa.

Subiectul contractelor primite sistematic de către Sebastian Ghiță nu a rămas nedezbătut, chiar dacă deputatul Marian Cucșa a încercat să se eschiveze. „SRI, ca oricare altă instituție, dacă nu poate justifica în mod legal banii cheltuiți, răspunde. Există organe abilitate care se pot ocupa. Comisia de control parlamentară a SRI face strict ce are în atribuții. Ca să vă spun un alt detaliu, acum ne ocupăm și de regulamentul de funcționare, pentru că ne desfășurăm activitatea după cel din ’94”, a spus, ezitând, Marian Cucșa. Invitatul PRESSALERT LIVE a recunoscut că SRI are o anchetă în curs care-l vizează pe Sebastian Ghiță. „În ceea ce-l privește pe Florian Coldea, ancheta SRI este finalizată momentan, dar la comisie e deschisă, pentru că urmează să fie anchetați și alți oameni în această speță”, a menționat Marian Cucșa.

De asemenea, Marian Cucșa nu exclude o încercare de decredibilizare a SRI. „Luând în calcul acțiunile domnului Ghiță, care a fost la diverse evenimente ale SRI, se poate numi o încercare de decredibilizare a SRI, nu ca răzbunare, însă Ghiță a lansat multe informații în spațiul public, de o gravitate foarte mare”, a spus Marian Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.