35% din liceenii de-a XII-a din Timiș au chiulit de la simularea...

35% din liceenii de-a XII-a din Timiș au chiulit de la simularea probei scrise la Matematică de la BAC. Cum au încercat doi elevi să copieze

0
DISTRIBUIȚI

Elevii din județul Timiș au simulat, astăzi, cea mai grea probă scrisă din cadrul examenelor naționale din vară. Și anume, cea la Matematică, probă care a fost susținută de majoritatea liceenilor de clasa a XI-a și a XII-a, care se pregătesc de BAC, dar și de elevii de clasa a VIII-a, care vor susține Evaluarea Națională în acest an.

Mihaela Petrov, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, ne-a declarat că doi liceeni au fost eliminați din examen, astăzi, după ce le-a sunat telefonul mobil în timpul probei scrise la Matematică.


Este vorba de un elev de clasa a XI-a, care a simulat examenul la liceul din Sânnicolau Mare, și un elev de clasa a XI-a, care a susținut proba la Liceul “Emanuil Ungureanu” din Timișoara.

Astăzi, elevii de clasa a XI-a și a XII-a au simulat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, având de ales între Matematică și Istorie. La Matematică s-au înscris 3.683 de liceeni de-a XII-a, însă 1.284 au absentat, adică aproape 35% din numărul total, plus 3.760 elevi de clasa a XI-a, dar nu s-au prezentat 1.319. La proba scrisă la Istorie s-au înscris 1.423 de elevi de-a XII-a, însă au absentat 215, și 1.334 de liceeni de clasa a XI-a, dar nu s-au prezentat 261.

Mâine sunt așteptați în sălile de examen doar elevii de clasa a XII-a, care vor simula proba la alegere a profilului. Rezultatele obținute de elevi vor fi făcute publice în data de 31 martie. Notele obținute de elevii care susțin simularea examenelor naționale nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind discutate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.