ACS Poli, aproape de a lua o amendă stupidă. Cum s-a rezolvat...

ACS Poli, aproape de a lua o amendă stupidă. Cum s-a rezolvat situația conform conducerii timișorenilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adrian Pîclișan

Pe lângă problemele financiare arhicunoscute, ACS Poli Timișoara a fost amenințată cu o nouă cheltuială. Observatorul de joc al partidei cu FC Voluntari a făcut raport că turnicheții de la stadion nu funcționau iar inițial Comisia de Disciplină a FRF a sancționat clubul bănățean cu o amendă în cauntum de 5.000 de lei. Între timp situația s-ar fi remediat, conform președintelui Sorin Drăgoi a fost vorba de o neînțelegere.

Timișorenii și-au externalizat serviciul de ticketing iar biletele de intrare sunt scanate. Turnicheții de la stadion nu au mai fost folosiți de mult timp pentru acces. Prin urmare, deoarece regulamentul prevede ca turnicheții să contorizeze spectatorii, observatorul de joc Ioan Valer Sulea din Brașov a notat această problemă. Ieri, LPF a informat asupra sancțiunii dictate de CD din cadrul FRF: ”Abateri disciplinare – În baza art.


58.1.t din ROAF, raportat la art. 83.18 din RD, se sancționează clubul ACS Poli Timișoara cu penalitate sportivă de 5.000 lei”.

Președintele Sorin Drăgoi e convins că a fost vorba de o tehnicalitate și spune că nu a văzut un act oficial la club cu sancțiunea. ”Între timp e și închisă situația. La ședința tehnică de la meci observatorul de joc a scris că nu sunt funcționali turnicheții. Ei sunt, știu că nu funcționează fizic de doi ani de zile. Dar noi am externalizat serviciul de ticketing și avem contract cu bilete.ro, care vând bilete și pentru FRF. Ei au scanere și citesc fiecare bilet, policard, pe unde intră. Problema e rezolvată și așa s-a rezolvat la federație, doar că observatorul nu a știut sau nu a înțeles și de aceea era făcut un raport pe tema asta”, a declarat Sorin Drăgoi pentru PRESSALERT.ro.

Ideea de a intra la meci prin turnicheți a apărut în urmă cu câteva decenii în fotbalul occidental. Cluburile din Anglia înregistrând o explozie la capitolul venituri prin simplul fapt că în acest mod nu se poate fura la intrarea pe arene.

Deocamdată ACS Poli nu mai e în pericol din rațiuni fnanciare, cel puțin până în data de 15 a lunii aprilie. Dacă până atunci clubul nu face rost de bani jucătorii care intră în trei luni de neplată vor putea cere la comisii să rămână liberi de contract. ”Înțelegerea e ca până luna viitoare în 15 să le dăm salariul pe ianuarie”, a punctat Drăgoi.

ACS Poli va juca acasă marți, de la ora 20.30, cu CFR Cluj, manșa unică din sferturile de finală ale Cupei României. Echipa timișoreană se află în Liga I în premieră ”deasupra liniei” în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.