ACS Poli câștigă loteria penalty-urilor cu CFR Cluj după mai bine de...

ACS Poli câștigă loteria penalty-urilor cu CFR Cluj după mai bine de o oră cu om în minus. Timișorenii lui Popa ating și semifinalele Cupei României FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Timișorenii au năvălit pe gazon de bucurie

Porniți oarecum cu șansa a doua în sfertul de Cupă cu CFR Cluj, elevii lui Ionuț Popa au avut parte de un nou meci de uzură. ACS Poli a rămas fără Șeroni în startul părții secunde, dar a rămas egala ardelenilor din play-off timp de mai bine de 120 de minute. În ciuda greutăților bănățenii s-au impus până la urmă la loviturile de departajare. Acolo unde rezerva George Neagu a marcat reușita decisivă, scor final 6-5 (0-0, 0-0).

Așa cum a promis, Ionuț Popa a început meciul de Cupă cu CFR cu o formație apropiată de cea de bază. A lipsit dintre buturi Straton, menajat, și în locul său a prins echipa Curileac. Oaspeții au fost periculoși la start și în minutul 4 Larie a reluat în bară un corner executat la colțul scurt. Prima acțiune mai periculoasă a lui ACS Poli s-a consumat în minutul 22, când Fucek a trimis bine dintr-o lovitură liberă de la distanță, dar balonul a ocolit bara din stânga lui Mincă. Nu a fost un joc foarte spectaculos în prima parte, dar ambele echipe și-au mai trecut în cont ocazii notabile prin Omrani (min. 30), respectiv Șeroni. Acesta din urmă a avut unul dintre sprinturile ”trade mark” încheiate cu șut din unghi, dar mingea a fost respinsă de portar și a trecut departe de Pedro Henrique. Brazilianul a cules devreme un ”galben” și a fost schimbat mai târziu. Cea mai mare ocazie a primei reprize le-a aparținut totuși oaspeților, prin Gomelt (37), care nu a putut cadra pe poartă o minge centrată din corner în careul mic.

Șeroni, eliminat. Bărbuț, oprit neregulamentar

Repriza secundă a început furtunos. În minutul 49 Alin Șeroni vede roșu direct după ce ratează o intervenție asupra lui Laurențiu Rus. Decizie care a stârnit furia celor circa 2.500 de spectatori veniți să vadă ”revelația” de sub comanda lui Popa. În minutul 64 Bărbuț scapă singur dar e semnalizat în ofsaid, mai mult, vede și cartonaș galben pentru lobul de după fluier poposit în plasă. Reluările TV ar fi indicat că poziția nu era una sancționabilă. În ciuda greutăților timișorenii nu au părut deloc opriți din ”raiduri” de omul în minus. De partea cealaltă, CFR nu a fost inspirată, ba chiar previzibilă la multe faze. Cea mai periculoasă ocazie a venit cu cinci minute înainte de final, când Tiago a trimis cu capul foarte periculos, dar tot pe lângă. Iar peste doar un minut, Bud, scăpat singur, și-a prelungit stângaci balonul în brațele lui Curileac. Goalkeeper remarcat și în prelungiri la șutul deviat al lui Omrani. 0-0 era scorul rămas pe tabelă după cele 90 de minute plus prelungiri.

Curileac a urmărit toate mingile

Cele două echipe au fost precum doi boxeri în timpul suplimentar. În minutul 100 s-a consumat un nou episod nervos. Deac preia aparent în afara jocului și faza e continuată de Bud, al cărui șut e deturnat de Curileac. Peste cinci minute gazdele au cerut eliminarea lui Omrani, fără succes. Timișorenii au avut și ei forța să contraatace. Așa cum s-a întâmplat în minutul 113, când Bărbuț a trimis puțin peste buturile lui Mincă. Același bănățean a ales greșit peste cinci minute, să șuteze în loc să-și aștepte colegii, totul avea să se decidă însă de la punctul cu var.

Aici, primul care a greșit a fost Străuț, dar a urmat apoi execuția dezastruoasă a lui Larie, care a eșuat în a-l păcăli pe Curileac cu scărița. După seria de 5 era 4-4, în al șaptelea val Deac a fost ghicit de portarul timișorean iar lovitura decisivă i-a revenit nou intratului George Neagu.


ACS Poi avansează astfel în mod neașteptat în primele patru echipe ale Cupei.

Desfășurarea penalty-urilor: Nascimento 0-1, Drăghici 1-1, Tiago Oliveira 1-2, Fucek 2-2, Gomelt 2-3, B. Străuț ratare 2-3, Larie ratare 2-3, Soljic 3-3, Omrani 3-4, Bărbuț 4-4, Bud 4-5, Scutaru 5-5, Deac ratare 5-5, Neagu 6-5.

ACS Poli Timișoara: Curileac – B. Străuț, Cânu, Scutaru, Șeroni – Soljic, Poparadu (48 Popovici, 117 Drăghici) – Bărbuț, Croitoru (cpt.), Fucek – Pedro Henrique (54 Neagu). Pe bancă: Smaranda – Bocșan, Mailat, Novak. Antrenor: Ionuț Popa.

CFR 1907 Cluj: Mincă – Tiago Oliveira, Larie, Horj, Camora (cpt.) – Gomelt, Juan Carlos (46 Nascimento) – L. Rus (56 Sorsa), Deac, Nouvier (63 Cr. Bud) – Omrani. Pe bancă: Marc – An. Mureșan, Peteleu, C. Sîrbu. Antrenor: Vasile Miriuță.

Foto: Gabi Brezeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.