Victorie pentru ”Bulgarul” Timișoarei! ACS Poli e în afara locurilor retrogradabile direct...

Victorie pentru ”Bulgarul” Timișoarei! ACS Poli e în afara locurilor retrogradabile direct după succesul cu FC Voluntari GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Alexandru Popovici a înscris golul jocului cu Voluntari. Foto: Adrian Pîclișan

ACS Poli Timișoara a scăpat momentan de emoțiile picajului direct în B. Elevii lui Ionuț Popa au trecut cu 1-0 de FC Voluntari, prin golul înscris de Alex Popovici după o acțiune ”marca Șeroni”. Cu două victorii consecutive la start de play out bănățenii au egalat Chiajna în clasament.

”Nu te vom uita, Adrian Stoicov!”, a fost mesajul cu care au intrat jucătorii lui ACS Poli pe teren. Aceștia având și tricouri negre. În amintirea ”Bulgarului” s-au ținut, de altfel, momente de reculegere, pe toate arenele Ligii I.

Timișorenii s-au avântat din start spre poarta lui Gavrilaș. În primul minut Bărbuț trimite periculos în fața porții, dar mingea e respinsă. Deși au continuat să atace, bănățenii nu au fost chiar așa de periculoși. Voluntariul a părut mai degrabă montată pe faza defensivă în prima parte. Abia în minutul 24 Fucek centrează la fel de periculos, dar după un corner și tot fără rezultat. Peste șase minute a avut loc și cea mai preiculoasă fază a primei părți. Croitoru execută de această dată o lovitură de colț care îl găsește pe Cânu, dar lovitura de cap a experimentatului fundaș trece pe lângă bara din stânga lui Gavrilaș.

Oarecum contrar așteptărilor, ilfovenii au început mai bine partea secundă. Iar în minutul 49 Balaur trimite puțin peste poartă, tot cu o lovitură de cap. Peste șase minute însă ACS Poli profită de descoperirea oaspeților în spate prin neobositul Alin Șeroni. Acesta avansează din nou în stilu-i caracteristic și centrează ideal pentru reluarea lui Popovici de la colțul lung.


Deși nu a avut în continuare un joc consistent, gruparea la care a activat până nu demult Florin Marin putea lovi în minutul 65. Voduț, la prima atingere după ce a intrat pe gazon, a trimis din întoarcere, însă Straton a reușit să devieze peste poartă cu vârful degetelor. La faza următoare același Șeroni putea tranșa definitiv soarta punctelor, dar șutul său nu a fost unul de extremă ofensivă, așa cum a evoluat de multe ori în acest sezon. Pe final s-a jucat pe contre, cu ilfovenii mai insistenți. Dar până la urmă ACS Poli a gustat cele trei puncte și ajunge la cota 13 în partea a doua a sezonului. La egalitate cu Concordia, care a căzut pe locul de baraj prin golaverajul inferior.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Scutaru (68 Bocșan), Cânu, Șeroni (85 Neagu) – Soljic, Artean – Bărbuț, M. Croitoru (cpt.), Fucek (57 Poparadu) – Popovici. Pe bancă: Curileac – Pedro Henrique, Mailat, Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa.

FC Voluntari: Gavrilaș – Filipov, Balaur, Cazan, Al. Coman – Novac, Lazăr, L. Marinescu (79 An. Ionescu) – Căpățână (46 G. Deac), Cernat, Ivanovici (65 Voduț). Pe bancă: Bornescu – Maftei, Acsinte, Popadiuc. Antrenor: Cornel Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.