Adrian Pășcuță: „Cea mai mare problemă a antreprenorului, în Timiș, este lipsa...

Adrian Pășcuță: „Cea mai mare problemă a antreprenorului, în Timiș, este lipsa forței de muncă”. Ce program destinat formării antreprenoriale este disponibil, chiar dacă nu deții o firmă

0
DISTRIBUIȚI

Invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierul județean Adrian Păscuță a spus că, pe lângă programul România Start-Up Nation, mai există un altul destinat firmelor existente deja de ceva timp pe piață. Cel mai mare pas care desparte antrenprenorul de banii europeni pare să fie, momentan, decizia de a aplica pentru aceștia.

„Există programul de microindustrializare, destinat firmelor care au déjà vechime, au activitate de producție. În zona noastră trebuie să aibă cel puțin 10 angajați, adică să fie măcar întreprindere mică. Se pot primi până la 450.000 de lei, tot fonduri nerambursabile. Firmele care nu au activitate în zona de producție, ci au în cea a serviciilor, pot accesa programul de servicii și comerț, prin care pot primi până la 250.000 de lei. Sunt sute de beneficiari în fiecare an, anul acesta vor fi mii”, a menționat Adrian Păscuță la PRESSALERT LIVE. Desigur, nu se poate ca totul să fie roz, întrucât problemele există și în lumea antreprenoriatului.


„Aici, în Timiș, cred că cea mai mare problem a unui om care-și pornește o afacere este că nu există forță de muncă. Există și alte riscuri. Poți să-ți deschizi un restaurant și în 6 luni se deschide unul lângă tine de trei ori mai frumos, care poate să-și permit 3 ani pe pierdere. Este risc legat de forța de muncă sau să nu-ți găsești oameni potriviți. Dar dacă ne gândim că e vorba de doi oameni, unul poți fit u. Alt risc este să începi firma pe un domeniu în declin. În schimb, sunt înregistrate succese pe domenii în care nu ai fi pariat”, a specificat șeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara, Adrian Păscuță.

Un alt program, prin care poți să beneficiezi de cursuri de formare, stă la îndemâna nu doar a antreprenorilor, ci a tuturor care ar dori să devină mici afaceriști. „Mai există un program, EMPRETEC, prin care se fac niște cursuri pentru tinerii care doresc să își dezvolte abilitățile antreprenoriale. Este vorba de un curs dezvoltat de Universitaeta din Harvard. Statul plătește formatorilor, asigură cazarea, masa, și materialele necesare. În mod normal, pe piață te costă cam 1000 de euro acest curs. Nu toți cei ce se înscriu și ajung la cursuri, există o selecție, însă nu trebuie să ai firmă ca să aplici. Anul acesta nu se vor organiza cursuri în Timișoara, ci în Constanța, București, Craiova și Cluj. În această lună se vor deschide aplicațiile, din câte se pare”, a declarat Adrian Păscuță în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.