ALARMANT 30% dintre femeile care nasc la o maternitate din Timișoara nu...

ALARMANT 30% dintre femeile care nasc la o maternitate din Timișoara nu au fost văzute niciodată de un medic pe perioada sarcinii

0
DISTRIBUIȚI

Deși trăim în secolul XXI, nu puține sunt femeile care, din lipsă de educație, habar n-au că trebuie să vină la controale regulate pe timpul sarcinii, și nu doar să ajungă la spital când trebuie să nască. Medicii timișoreni atrag atenția asupra faptului că aceste femei își pun viața lor în pericol, dar și a bebelușilor pe care urmează să-i aducă pe lume, pentru că afecțiunile grave sunt imposibil de diagnosticat și tratat.

“30% dintre gravidele care se adresează spitalului pentru naștere (n.r.


Maternității Odobescu) nu au fost niciodată văzute de un medic ginecolog”, explică medicul ginecolog Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Conducerea unității medicale vrea să acceseze un proiect finanțat din fonduri europene prin care să contribuie la schimbarea acestei mentalități. Astfel, în cadrul unui proiect în valoare de trei milioane de euro, mai mulți neonatologi, obstetricieni și ginecologi implicați în derularea programelor naționale de sănătate vor urma cursuri pentru pregătire profesională.

“Avem în cadrul acestui proiect achiziția de echipamente pentru desfășurarea de workshop-uri, avem un schimb de experiență cu ginecologii din Szeged în ceea ce privește îngrijirea gravidelor la domiciliu. Vrem să venim cu inițiativă în ceea ce privește această parte care este foarte deficitară la noi”, a detaliat Olimpia Oprea.

La Maternitatea “Odobescu”, care aparține de Spitalul Municipal Timișoara, vin pe lume în fiecare an aproximativ 3.000 de bebeluși. Aici sunt aduse toate femeile cu sarcini cu risc din județele Hunedoara și Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.