Alfred Simonis: „Robu este cel mai bun președinte pe care poate să-l...

Alfred Simonis: „Robu este cel mai bun președinte pe care poate să-l aibă PSD-ul la PNL”. Ce spune Ben-Oni Ardelean despre parcelele de teren gratuite primite de tinerii liberali timişoreni VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Problemele municipiului Timişoara nu aveau cum să rămână nedezbătute în cadrul ediţiei speciale de ieri seară a PRESSALERT LIVE, în care invitaţi au fost deputaţii Ben-Oni Ardelean (PNL) şi Alfred Simonis (PSD). Social-democratul cerde că actualul primar, Nicolae Robu, trebuie să-şi asume problemele existente ale urbei de pe Bega.

„Permiteţi-mi să spun că domnul Nicolae Robu se află în al cincelea an de mandat şi trebuie să-şi asume eşecurile RATT-ului şi a Colterm, pentru că nu mai este în primele şase luni, să spună că doar ce a fost pus într-o astfel de situaţie. Trebuia să nu mai candideze dacă ştia că nu va face faţă problemelor variate pe care le are municipiul Timişoara”, a fost de părere deputatul PSD, Alfred Simonis. Replica nu a întârziat să apară din partea lui Ben-Oni Ardelean. „În toate oraşele mari din România ai situaţii la indigo, similare, excludem Bucureştiul, unde varietatea de astfel de companii ce sunt găuri în bugetul statului e imensă. Într-un astfel de context ai nevoie de un management care să-ţi aducă un plan de redresare şi pe care să-l poţi urmări. E nevoie de o salvare guvernamentală, însă eu nu prea cred în asta. Trebuie găsită o soluţie de redresare”, a opinat deputatul PNL, Ben-Oni Ardelean.

Alfred Simonis nu a scăpat momentul de a penaliza alegerea făcută de Nicolae Robu, aceea de a nu veni la întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu. „În 2012 s-au investit aproximativ 80 de milioane de lei, 60 de milioane majorare de capital social, sunt sute de milioane investiţi în Colterm, dacă vorbim de Retim e în aceeaşi situaţie iar niciunde nu s-a mai investit atât. O altă diferenţă între aceste oraşe şi Timişoara e că primarii acestor oraşe, dacă s-ar fi dus prim ministru în judeţul respectiv, indiferent de unde e, şi-ar fi găsit 10 minute să meargă la discuţie pentru aceste probleme, pentru a primi ajutor.


Nicolae Robu nu s-a sinchisit, însă, cum nu a făcut-o nici pentru centură”, a declarat Alfred Simonis. Ben-Oni Ardelean a sărit în apărarea colegului său de partid, pe care l-a motivat, menţionând că „în ziua respectivă chiar ştiu ce eveniment a fost la Bucureşti, ziua de naştere a domnului Quintus. Au fost mai multe evenimente, pe care s-ar putea să nu le cunoaşteţi iar la 100 de ani a domniei sale au fost o serie de oameni invitaţi, a fost un şir de evenimente. Eu am spus-o din prima zi în care a fost desemnat Grindeanu că felicit această nominalizare”.

Plecat nu de mult timp din administraţia locală pentru un loc de deputat, Alfred Simonis nu a putut să rămână indiferent la problemele existente în Timişoara. „Indiferent ce ar face Nicolae Robu, Sorin Grindeanu este timişean şi va face cât de multe lucruri poate pentru acest judeţ, pentru acest municipiu. Mă deranjează preocupările actuale administraţii şi anume că în timpul în care trebuia să se întâlnească cu primul ministru, echipa primarului Timişoarei gândea plasamente pentru eliberarea de parcele pentru colegii de partid de la tineret. Există foarte multe probleme, Colterm, Retim, spaţii verzi etc. Nu există niciun fel de plan coerent managerial, cu excepţia protejării anumitor grupuri de interese de către Nicolae Robu”, a atras atenţia Alfred Simonis.

Chestionat pe tema posibilului conflict de interese în care se află consilierul local PNL Grigore Grigoroiu, Ben-Oni Ardelean a specificat că „am auzit, nu am reuşit să studiez acest caz specific, dar sunt două chestiuni care trebuie evitate. Conflictul legal, pentru că ar fi o problemă majoră şi există şi o acuză de ordin moral. Cred că în acest context trebuie să se facă lumină pentru că o astfel de situaţie ar putea fi dificitară pentru administraţie”. De partea cealaltă, Alfred Simonis a menţionat că: „eu cred că se află într-un conflict de interese legal, iar ceilalţi cel puţin moral. Partea bune e că din punctul meu de vedere dinastia lui Nicolae Robu se aproprie de final. Cred cu tărie că la alegerile din PNL Timiş, deşi mi-aş dori din suflet ca Nicolae Robu să câştige alegerile pentru preşedinţia filialei, pentru că Robu este cel mai bun preşedinte pe care poate să-l aibă PSD-ul la PNL, cred că nu va fi aşa, deşi mi-aş dori să câştige. Nu putem să nu remarcăm faptul că, dublat de o muncă făcută de colegii de la PSD, sub mandatul lui Nicolae Robu am reuşit să câştigat pentru prima dată la Timişoara alegerile, ceea ce este şi meritul lui Nicolae Robu. O filială care-l are ca şi coordonator de campanie pe Alin Popoviciu nu poate să emită pretenţii de a fi prima într-un judeţ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.