Amenzi de aproape 700.000 de euro pentru muncă la negru, în județul...

Amenzi de aproape 700.000 de euro pentru muncă la negru, în județul Timiș. Câte persoane a depistat ITM în această situație în 2016

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe firme din județul Timiș s-au ales cu amenzi usturătoare, anul trecut, după ce reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au mers în control și au găsit persoane fără forme legale de angajare.

Pavel Kasai, directorul ITM Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în anul precedent au fost organizate aproape 4.800 de controale la societățile comerciale din județ, fiind depistate 179 de persoane care lucrau la “negru”.

“Acest număr este mai mic față de cel din anul 2015, când au fost găsite 293 de persoane fără forme legale de angajare.


Și în anul 2017, depistarea muncii la negru reprezintă un obiectiv prioritar pentru ITM Timiș. În anul 2016 am acordat amenzi de 3,1 milioane de lei, majoritatea pentru muncă la negru”, a afirmat Pavel Kasai.

Șeful ITM Timiș a mai adăugat că și munca la gri este o problemă. Cu alte cuvinte, unii angajatori din județ încheie un contract de muncă de doar câteva ore sau chiar o oră cu salariaţii, asta deşi aceştia lucrează opt ore sau poate chiar mai mult.

“În ultima perioadă, datorită controalelor făcute, a scăzut munca la negru în județul Timiș, dar am intrat în altă zonă, a muncii la gri. Încercăm în acest an să găsim mijloacele necesare pentru a ieși din această situație a muncii la gri. Nu există în domeniul construcțiilor, de exemplu, să lucreze un muncitor două ore pe zi”, a precizat Pavel Kasai.

Reprezentanții ITM Timiș transmit că nu dau amenzi după primul control, ci angajatorii care nu respectă legea se aleg cu un avertisment, iar apoi, dacă nu îndeplinesc măsurile cerute, sunt arși la buzunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.