Artă din toată Europa în Săptămâna Cafenelelor, la Timișoara. Vezi evenimentele programate de...

Artă din toată Europa în Săptămâna Cafenelelor, la Timișoara. Vezi evenimentele programate de Cafekultour 2017

0
DISTRIBUIȚI

Evenimentul cunoscut sub numele de Cafékultour – săptămâna cafenelelor, ajuns la cea de-a treisprezecea ediție, va reuni, între 3 și 9 aprilie, mai multe manifestări culturale pe scene improvizate în cafenele și alte spații neconvenționale din Timișoara, ale căror protagoniști vor fi tineri artiști care reprezintă diferite culturi. Timp de o săptămână, timișorenii vor avea parte de muzică spaniolă, teatru de improvizație, spectacole de pantomimă și dans contemporan, concerte și o proiecție de filme de animație.

Ediția Cafékultour din acest an, care dorește să marcheze și împlinirea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma prin care șase țări din Europa Occidentală au înființat Piața Comună, cea care a stat la baza constituirii Uniunii Europene, debutează luni, 3 aprilie, cu o seară spaniolă la „Café Embajada” de pe strada Anton Seiller nr. 2, o incursiune în Spania anilor ’60. Localul va fi decorat în stilul cafenelelor spaniole din acei ani, un bucătar va pregăti și va servi „tapas” iar tânăra artistă Sandra Carillo Casabas va susține un concert începând cu ora 19.00. Atmosfera de epocă va fi completată cu o expoziție de fotografii „España de noche” (Nopți spaniole).

Marți, de la aceeași oră, Etikheta de pe strada Lucian Blaga nr. 1 va găzdui show-ul „Berlin – Timisoara game show” marca Theatersport Berlin, susținut de doi tineri artiști din Berlin, Marin Caktas și Urban Luig.


Spectacolul de improvizație, conceput special pentru seara germană a Cafékultour, oferă o perspectivă asupra particularităților celor două orașe, Timișoara și Berlin, și va fi susținut în limba engleză.

Seara franceză, organizată miercuri la D’arc, în Piața Unirii nr. 5, va oferi publicului un spectacol vesel de pantomimă, pentru toate vârstele, „Le voisin”, susținut de mimul, dansatorul și cascadorul Benoît Turjman, provenit din școala celebrului mim francez Marcel Marceau.

Două seri de concerte sunt programate joi și vineri, prima la „Cuib d’Arte” de pe stada Mărășești nr. 14, unde formația Mynth, cu frații Giovanna și Mario Fartacek din Salzburg, va concerta în cadrul serii austriace, de la ora 19.00, iar cea de-a doua la Aethernativ, unde, de la ora 21.00, va avea loc un concert al tânărului compozitor, cântăreț și chitarist ceh Thom Artway.

Seara de sâmbătă va aduce în mansarda Bastionului Theresia, de la ora 21,00, un spectacol special creat pentru seara românească a săptămânii cafenelelor, „If Music Be the Blood of Love”, o întâlnire dansantă propusă de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu, împreună cu Lavinia Urcan și cu actori ai teatrului german timișorean.

Ultima seară, poloneză, va prezenta la Casa Artelor de pe strada Augustin Pacha, o proiecție de filme de animație din cadrul programului “O!PLA ACROSS THE BORDERS 2016”, care au fost prezentate anul trecut la Festivalul Național de Animație Poloneză “O!PLA”, filmul de animație fiind considerat unul dintre cele mai importante domenii ale artei poloneze.

Organizatori ai evenimentului sunt Institutul Francez și Centrul Cultural German din Timișoara, susținuți de Consulatul Regatului Spaniei la Timișoara, de ambasade, centre și institute culturale din București ale țărilor reprezentate în săptămâna cafenelelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.