Artefact din perioada greco-romană, RECUPERAT de poliţişti. Cum era să se piardă...

Artefact din perioada greco-romană, RECUPERAT de poliţişti. Cum era să se piardă o piesă unicat din cauza neglijenţei

1
DISTRIBUIȚI

Acţiunile poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartiment Patrimoniu Cultural Naţional au dat roade. Asistaţi de oamenii legii din partea Postului de Poliţie Orăştioara de Sus, aceştia au recuperat ieri, în data de 16 martie, un vas metalic din bronz care face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, care efectua lucrări de defrişare în zona drumului de acces către cetatea hunedoreană Costeşi, a găsit, ascuns sub un pod, un vas metalic împachetat într-o pungă de plastic şi la predat unui reprezentant al Primăriei Comunei Orăştioara de Sus.


Acesta, inconştient, a aruncat vasul în zona de salubritate a localităţii, în loc să întreprindă demersurile legale cerute atunci când se găseşte un obiect de o astfel de valoare.

Sesizându-se poliţiştii au recuperat vasul care, la o primă evaluare, se pare că este o peisă unicat din perioada greco-romană, susceptibil că face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirea răspunderii penale a celor implicaţi, urmând a se efectua încadrarea juridică a faptei şi a fi dispuse măsuri legale sub coordonarea Curţii de Apel Alba.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.