ASU Politehnica încearcă să pună probleme Brașovului. Ce amintire neplăcută are Ioan...

ASU Politehnica încearcă să pună probleme Brașovului. Ce amintire neplăcută are Ioan Mera în legătură cu ”stegarii”

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au parte de o deplasare dificilă după ce au suferit prima înfrângere în noul an. ASU Politehnica joacă luni seară pe terenul lui FC Brașov, echipă implicată în lupta de la vârful clasamentului. Tehnicianul Sorin Brîndescu recunoaște că elevii săi pornesc cu șansa a doua în ciuda problemelor pe care le acuză gazdele.

ASU Poli a făcut un meci destul de bun în tur, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Brașovul. Partidă încheiată la egalitate, scor 1-1. În prezent galben-negrii supraviețuiesc grație faptului că vor primi o sumă importantă după transferul lui Alexandru Chpiciu la Anderlecht și ocupă chiar o poziție care le dă dreptul să spere la Liga I, locul 3, la egalitate de puncte cu UTA, aflată pe 2. ”E o deplasare lungă și dificilă pentru noi. Mai ales că Brașovul are un moral bun și sunt în cărți pentru promovare. Ei nu concep să facă un pas greșit. Mergem să-i contracarăm. Vedem ce va ieși, ei au prima șansă, au și echipă bună și jucători experimentați. I-au transferat pe Chitoșcă, Enceanu, ambii de la Steaua, îl au și pe Ștefan Grigorie, jucător experimentat. Am văzut meciul cu UTA, o echipă bine așezată în teren, harnică. Sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului și să venim cu puncte”, a declarat Sorin Brîndescu.

”Stegarii” se plâng că au rămas fără principalele soluții U21. Paul Iacob e la lotul național U21, alți tineri sunt accidentați iar Robert Moldoveanu abia a revenit de la echipa României U18. O altă problemă a fost și plecarea lui Alexandru Vagner, care pur și simplu s-a supărat că nu a fost utilizat prea mult de tehnicianul Cornel Țălnar. ”E problema lor, Brașovul a fost și este un centru puternic, cred că vor găsi soluții”, a spus Brîndescu referitor la absențele tinerilor. De altfel, antrenorul Brașovului a chemat la pregătire în această săptămână noi juniori de perspectivă din propria pepinieră.

ASU Poli are problemele ei de lot. După ce la eșecul cu Mioveni toți componenții erau valizi, acum portarul Markos Gakos va lipsi din cauza unui motiv ”destul de stupid”.


”Are o rană pe față și are câteva copci care de abia luni vor fi scoase. A făcut un antrenament ușor de tenis cu piciorul și colegul lui Neamțu l-a lovit cu gheata și l-a ciupit pe față”, a comentat Brîndescu. O altă absență a timișorenilor va fi cea a fundașului stânga Carol Taub, abia revenit dintr-o accidentare acesta e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Brîndescu, dimineața la licență PRO, seara la meci

Vestea că a fost primit în cele din urmă la cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO nu i-a provocat o bucurie foarte mare ”principalului” Politehnicii. ”Mi-a dereglat acum puțin programul. Va trebui să am o activitate în plus, pe lângă antrenamente și cursuri la facultate va trebui să merg lunar și la București, dar o voi face. Am rămas cu această amărăciune și cu modul de lucru, pentru că toți observăm că în societatea noastră lucrurile nu funcționează cum ar trebui. Fiecare vrem să schimbăm ceva și ca să schimbăm fiecare trebuie să facem lucrurile corect”, a explicat Sorin Brîndescu. Acesta va fi, de altfel, nevoit să facă o cursă până la București, unde în dimineața de luni vor demara cursurile PRO pentru ca apoi să ”fugă” la jocul oficial de sub Tâmpa: ”Până la Sibiu mergem împreună, apoi drumurile noastre se despart. Eu merg dimineața la curs și sper, cu traficul de pe DN1 să ajung la meci”.

Ioan Mera: ”Au făcut o partidă frumoasă la Mediaș”

Experimentatul fundaș central al bănățenilor nu are gânduri calde legate de FC Brașov. Ioan Mera și-a amintit de remiza ”convenabilă” a ”stegarilor” cu alți ardeleni, Gaz Metan Mediaș, din 2014, un 1-1 care a trimis-o pe ACS Poli în B după ultima rundă a Ligii I. ”Am o amintire neplăcut cu ei, atunci când am picat cu ACS, au făcut o partidă furmoasă la Mediaș, ambele echipe. Sperăm să câștigăm, că de aceea mergem acolo. Probabil avem șansele noastre la un rezultat bun. Am văzut că au câștigat după un meci bun, au moral ridicat și e normal că vor să câștige acasă. Și moralul nostru e bun, am pierdut un meci. Nu putem decât să spălăm rușinea de acasă printr-un succes la Brașov. Mă așteptam să fie jocuri de luptă, deplasări lungi. Era bine dacă erau mai aproape. Probabil la anul va fi altcumva. N-am scăpat de emoții penru că mai sunt meciuri de jucat. Mă așteptam să avem un start mai bun. Să nu pierdem cu Mioveniul. Dar nu am început rău, am bătut Reșița la ei și i-am lăsat în urmă. Știam ce e aici, sunt jucători tineri iar cu mai multă încredere putem avea rezultate bune”, a subliniat Mera.

Partida FC Brașov – ASU Politehnica Timișoara se dispută luni, de la ora 19.00 (Digi), în runda a 26-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.