Autorităţile din Timișoara se pregătesc de Paşti: jandarmii antitero şi specialiştii DSVSA...

Autorităţile din Timișoara se pregătesc de Paşti: jandarmii antitero şi specialiştii DSVSA ies în stradă

0
DISTRIBUIȚI

Plan de măsuri speciale pentru asigurarea siguranţei publice în perioada sărbătorilor pascale, adoptat astăzi la colegiul prefectural care a avut loc la Palatul Administrativ din Timişoara. Sarcina verificării mărfurilor scoase la vânzare de comercianţi va reveni Direcţiei Sanitar-Veterinare, în vreme ce de asigurarea ordinii şi liniştii publice se vor ocupa efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

„În primul rând, ridicăm nivelul de operativitate al instituţiei noastre, suplimentăm numărul de personal destinat să se ocupe de aceste măsuri. Avem la ora actuală 21 de medici care se ocupă de domeniu. Am făcut instruirile cu ei şi de asemenea am contactat toate primăriile din judeţ şi Pieţe SA, căreia i-am trimis nişte materiale speciale şi le-am transmis ca dacă doresc să ne trimită cereri privind înfiinţarea pe teritoriul pieţelelor de centre de tăiere a mieilor pentru a le putea verifica în timp util şi a le autoriza”, a declarat Adrian Popa, şeful DSVSA Timiş.
Deocamdată doar două centre sunt autorizate, unul este în Piaţa Badea Cârţan şi unul în judeţ.


Perioada de depunere de cereri este încă deschisă, urmând ca centrele să se deschidă de la 1 aprilie.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi este pregătit să asigure ordinea şi liniştea publică pe durata sărbătorilor pascale. În noaptea de Înviere, la Timişoara vor ieşi în stradă peste 100 de jandarmi, urmând ca efective să fie trimise şi în alte localităţi din Timiş.

„Estimăm la lăcaşele de cult un public numeros. Ca atare, având în vedere şi contextul internaţional nu într-o zonă foarte îndepărtată, ci în Europa, vom pune accent pe activităţi preventive, ca atare, vom acţiona şi cu structura antiteroristă a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, care va fi prezentă la aceste manifestări în scop preventiv, pentru a descuraja eventualele elemente care ar putea să provoace un atac terorist, dar precizez că nu sunt informaţii că România ar fi vizată de asemenea elemente teroriste, numai că locurile unde se adună un număr mare de persoane sunt vulnerabile şi s-a văzut din istorie modul atipic de producere a acestor atentate, folosirea de mijloace auto şi intrarea în mulţime pentru a produce cât mai multe vitime, cred că toate forţele ar trebui să concure la activităţi preventive în acest sens”, a declarat colonelul Nicolae Slev, şeful IJJ Timiş.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.