OSCILAȚIE BC SCM Timișoara a revenit acasă cu un succes convingător în...

OSCILAȚIE BC SCM Timișoara a revenit acasă cu un succes convingător în fața Piteștiului. Spectatorii au făcut donații pentru Kassandra Rotariu GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adrian Pîclișan

”Leii din Banat” au obținut în această seară al doilea succes în grupa 1-6 a Ligii Naționale. După înfrângerea dură de la București, din runda trecută, BC SCM Timișoara a făcut o nouă partidă bună acasă, acolo unde a trecut la scor de BCM U Pitești: 88-67 (45-28). Căpitanul Mladen Jeremic a făcut un nou meci mare pentru alb-violeți.

Piteștiul a fost în Sala ”Constantin Jude” cam ce a fost BCT-ul în arena ”Mihai Viteazul”, adică un sparring-partner pentru gazde. Timișorenii au părut vioara întâi încă din primul sfert, câștigat clar cu 26-13. Diferența s-a mărit pe parcurs în ciuda absențelor din tabăra pregătită de Tudor Costescu. Astfel, deși au fost pe ”foaie”, Milencovici, Calotă și Flowers nu au jucat. În schimb, Adrian Diaz a făcut un meci bun sub coș iar Jeremic a fost în zi de șut, din nou într-un sezon plin de reușite pentru el în Banat. ”Prăpastia” s-a căscat cel mai mult înaintea ultimului sfert (79-49). Vizitatorii și-au adjudecat ultima pătrime (21-22), când însă totul era jucat iar spectatorii, nu foarte mulți, s-au putut bucura inclusiv de un slam al juniorului Tohătan.

Mladen Jeremic a pus azi nu mai puțin de 33 de puncte pe tabelă. El a fost urmat de Diaz cu 16 puncte și 9 recuperări, la capitolul reușite pentru ”lei”. Andrieș, Tohătan, Drăgușin, câte 8 puncte fiecare, Komatina 7, Otasevic și Păun, câte 4, au fost ceilalți realizatori ai gazdelor. Pentru oaspeții de la Pitești Vincent Hunter II a pus cele mai multe puncte pe tabelă: 15. Pentru BCT urmează un nou duel acasă la doar trei zile distanță. Marți, la ora 17.30, e programat meciul cu CSU Sibiu.

Tudor Costescu: ”Sunt mândru de echipa mea”

Tehnicianul ”leilor” era mulțumit de răspunsul dat în teren de echipa sa după eșecul sever suferit la Steaua.


”Sunt foarte mulțumit și foarte mândru de echipa mea. A fost o probă de caracter azi, ținând cont de situația dificilă în care ne aflam. E foarte important pentru moralul nostru. Mă bucur că am reușit un meci bun, dar e momentul să ne oprim din oscilații. Consider că avem mare potențial. Am scos ce am putut din echipa aptă azi”, a declarat Tudor Costescu. Acesta i-a în considerare să menajeze jucătorii cu probleme în continuare pentru a-i avea apți la meciurile cu miză mai mare.

”Jeremic a fost un jucător determinant astăzi. Nu neapărat prin punctele marcate, ci și prin comunicare cu colegii. E același căpitan dintotdeauna. Și Lucas a fost în linia echipei, dovedește maturitate”, a mai spus Costescu. ”Nici Sibiul nu e într-o situație foarte bună. Ei au reușit să ne învingă de trei ori în campionat, e singura pe care nu am bătut-o, vrem să rupem această situație”, a precizat antrenorul lui BC SCM Timișoara despre jocul cu ardelenii.

”Un meci în care nu am arătat așa cum ne-am dorit. Am avut lucruri precise pe care doream să le urmărim. Nu am făcut acest lucru. Mă refer la recuperări, mingi pierdute, aspecte din apărare. S-a simțit că am jucat fără coordonator (n.r. Kostoski). Am pierdut multe mingi fără presiune din partea Timișoarei. Sunt nemulțumit de atitudinea unor jucători. Trebuie să arătăm o altă față în următoarele meciuri. Am intrat prea moi în teren”, a spus și Hristu Șapera după înfrângerea dură pentru BCM U Pitești.

Sprijin pentru Kassandra

Spectatorii prezenți la meci au contribuit azi cu donații pentru Kassandra Rotariu. Fetița adoptivă a lui Iosif Rotariu va suferi curând a 44-a operație. 5.671 de lei a fost suma strânsă în total cu biletele vândute. Conform clubului suma va crește în zilele următoare, jucătorii dorind să contribuie și ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.