BC SCM Timișoara surprinde și în mod pozitiv: victorie cu liderul U-BT...

BC SCM Timișoara surprinde și în mod pozitiv: victorie cu liderul U-BT Cluj-Napoca. Reacția antrenorului Tudor Costescu după succesul care poate schimba moralul ”leilor” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Nikola Otasevic a revenit în echipă

”Leii din Banat” a pus capăt seriei negative pe care o traversa printr-o victorie împotriva echipei de pe primul loc. BC SCM Timișoara s-a impus cu puternica U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, scor 78-69 (39-37), obținând totodată și primul succes din grupa 1-6. Fără doi străini importanți în rotația echipei, la gazde a revenit Nikola Otasevic iar Mladen Jeremic și-a reintrat în mână.

Față de partidele anterioare, eșecul din Cupă, precum și primele două partide ale fazei a doua a Ligii Naționale, atitudinea ”leilor” a fost cea care trebuie. Poate și ”pacea” cu Popa-Calotă a fost o decizie înțeleaptă. Tudor Costescu nu i-a putut utiliza pe Dominique Rambo și nici pe Jonte Flowers, deși cel din urmă a făcut încălzirea. În schimb, în primul cinci s-a regăsit și sârbul Nikola Otasevic. Primul sfert nu a fost grozav pentru amfitrioni. Care s-au văzut conduși de echipa, până la urmă, favorită. Clujenii și-au adjudecat primul sfert (20-17), dar cel care a pus gazdele în avantaj în următorul a fost chiar Otasevic, cu o triță pentru 34-32. ”Leii” au început partea a doua în avantaj, unul pe care și l-au mărit pe parcurs. Mai întâi cu +7, apoi +9 în urma coșului marcat de Diaz. Jeremic a fost în revenire de formă și a spart bariera de zece puncte distanță în ultimul sfert, 65-55, apoi 76-65, când mai era doar un minut de disputat. Cu o defensivă mai atentă BCT-ul a rezistat fără probleme pe final.

În total, coșgheterul ”leilor”, Mladen Jeremic, a pus 26 de puncte pe tabelă, având și 9 recuperări. El a fost urmat la capitolul realizări de colegii: Milos Komatina (18 pct, 6 reb) și Adrian Diaz (9 pct, 5 reb). Au mai punctat pentru BC Timișoara: Otasevic, Popa-Calotă (câte 7 puncte), Tohătan (5), Drăgușin (4) și Păun (2). Pentru oaspeți Filip Adamovic a fost principalul marcator, cu 16 puncte.

Tudor Costescu: ”Toți și-au făcut treaba”

După o săptămână cu presiune, ”leii” par să-și fi recâștigat moralul pentru finalul sezonului.


”Toți și-au făcut treaba, că sunt străini sau români. Mă bucur că am revenit după două-trei meciuri mai nereușite. Am fost mult mai lucizi, am băgat mingea în coș când a contat. Am reușit să punem în teren un joc de echipă eficient. Lucrurile sunt mult mai delicate. Azi am arătat mai bine. Play-off-ul e obiectivul nostru. Aceste victorii sunt mai importante pentru moral. Probabil e greu de ajuns mai sus de locul 3. Valoarea adversarilor e aceeași. Noi putem spera că putem bate pe oricine dacă am bătut Clujul. Și ei erau într-un moment mai nefericit. Aceste suișuri și coborâșuri fac parte din viața oricărei echipe. Am încercat să-i facem să marcheze cât mai puțin. Ne-am atins planul tactic”, a declarat Tudor Costescu. Atât Jonte Flowers, cât și Dominique Rambo vor mai lipsi probabil încă o săptămână de pe parchet.

”Felicit echipa din Timișoara. Și-au dorit mai mult victoria. Neșansa noastră e că am avut o perioadă bună în primul sfert, dar nu am reușit să mergem în același ritm. Am avut o zi proastă de la mare distanță, nu am marcat mare lucru. Asta nu ar trebui să conteze, important e să putem învinge sub orice formă. Azi nu am reușit. Poate e binevenită această înfrângere, un duș rece. Scopul nostru e același. Să jucăm bine și să câștigăm titlul. Vom termina pe primul loc dacă nu se întâmplă accidente. Important e să rămânem concentrați meci de meci”, a spus Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

Următorul joc pentru bănățeni va fi miercuri de la ora 20.30 (Digi), pe terenul Stelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.