Bookfest aduce la Timișoara reduceri de până la 80%. Vezi ce personalități...

Bookfest aduce la Timișoara reduceri de până la 80%. Vezi ce personalități vor fi prezente la eveniment

0
DISTRIBUIȚI
Bookfest Timișoara
Bookfest

Singurul eveniment expozițional de carte din Timișoara, Salonul de Carte Bookfest își așteaptă vizitatorii săptămâna viitoare, de pe 6 și până pe 9 aprilie, cu o ofertă imbatabilă: peste 25.000 de volume și reduceri între 10 și 80%, cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o gamă variată de titluri pentru toate gusturile și interesele.

Personalități marcante ale lumii culturale vor fi prezente la a șasea ediție Bookfest Timișoara

Programul evenimentelor va cuprinde întâlniri de marcă, lansări de carte, sesiuni de autografe și proiecții de scurt metraje la care vor participa cele mai importante personalități culturale ale literaturii române actuale. Vor fi prezenți peste 30 de expozanți, cele mai importante edituri din România precum Art, Carminis, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Diana Press, Hasefer, Herald, Humanitas, Linghea, Sapientia, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Rao, Trei, Univers, Univers Enciclopedic, Editura Universității de Vest, dar și distribuitori de carte precum Astro, Okian, Centrul de Carte Străină Sitka și librăriile „Cartea de Nisip” și „La Două Bufnițe” din Timișoara.

Mircea Cărtărescu lansează, în premieră națională, la Bookfest Timișoara, cel mai recent volum: Peisaj după isterie

Scriitorul Mircea Cărtărescu vine la Bookfest Timișoara cu o premieră, cel mai nou volum Peisaj după isterie, o carte căreia editura Humanitas i-a pregătit lansarea națională cu exact acest prilej, sâmbătă, pe 8 aprilie, de la ora 16:30. Editura Humanitas va aduce la Bookfest Timișoara peste 800 de titluri, cu reduceri de până la 10% din prețul de copertă, dar și întâlniri cu personalități culturale de excepție printre care Mircea Cărtărescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Riri Sylvia Manor, Jan Cornelius, Ioana Nicolaie, Lidia Bodea și Denişa Comănescu.

De pe 6 aprilie, Salonul de Carte Bookfest vă așteaptă la Centrul Regional de Afaceri CRAFT pentru patru zile de evenimente dedicate cărților și literaturii.

Editurile prezente aduc reduceri și de până la 80%, o ofertă variată de domenii și prețuri pentru toate buzunarele

Editura Polirom va fi prezentă la această nouă ediţie a Bookfest Timişoara cu peste 500 de titluri publicate în perioada 2016-2017, cu reduceri de 25% şi cu un impresionant program de evenimente, aducând în faţa cititorilor timişoreni nume precum: Aurora Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Sorin Mitu, Radu Pavel Gheo, Robert Şerban şi Adrian Georgescu. Nu vor lipsi noutăţile din cele mai apreciate colecţii de pe piaţa de carte autohtonă: Biblioteca Polirom, Ego. Proză, Junior, Top 10 + și Hexagon.

#rezist, albumul protestelor împotriva OUG 13/2017

Editura Curtea Veche Publishing va aduce, printre cele câteva sute de titluri din standul de la Bookfest Timișoara, și deja celebrul album #rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017. Textele cuprinse în carte sunt semnate de Vintilă Mihăilescu, Andrei Oișteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragoș Bucurenci, Ioana Popescu, Liviu Papadima și Cristian Șimonca. În aproape 200 de păgâni și 150 de fotografii, cartea documentează protestele care au avut loc atât în România, la București, Sibiu, Iași sau la Cluj, cât și în diaspora. Fiind un demers civic, profitul rezultat din vânzarea cărții va fi donat de Curtea Veche Publishing organizației nonguvernamentale Funky Citizens, care desfășoară proiectul factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România, cu scopul de a-i motiva pe cetățenii români în a-și dezvolta gândirea critică.

Profesorul Dan Negrescu ne conduce în Povestea Mehalei la Bookfest Timișoara

Editura Nemira își va aștepta cititorii cu reduceri generale de 25-35% pentru pachete cadou, dar și cărţi cu preț special de 3 şi 5 lei. Printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se va afla și noua carte a scriitorului american Ernest Cline intitulată Armada, carte în curs de ecranizare de Steven Spielberg. La același stând veți putea găsi și numeroase titluri pentru copii, apărute la editura Nemi, cum ar fi volumul Cum să-ți dresezi dragonul de Cressida Cowel, bestseller vândut în peste 7 milioane de exemplare și ecranizat de compania de animație Dreamworks.

Editura Universității de Vest va fi prezentă cu peste 130 de titluri, iar printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se numără: Ecologia politică a postcomunismului de Lucian Vesalon, Problematizarea moștenirii kantiene în filosofie: Husserl, Heidegger, Blaga de Alexandru Petrescu, O problemă de cultivare a limbii: acordul de Emina Căpălnășan, Reforma supravegherii bancare şi stabilitatea financiară în Uniunea Europeană de Liliana Donath și Veronica Cerna, dar și cel mai recent volum al profesorului Dan Negrescu, Mehala – o poveste, ce va fi lansat sâmbătă, ora 11:00, la spațiul de evenimente.


Mehala – o poveste schiţează o mitologie locală având în centru unul dintre cartierele cele mai vechi ale Timişoarei, Mehala. Alături de autor vor lua cuvântul Otilia Hedeşan şi Dana Percec.

Un eveniment plin de emoție va organiza și editura Diacritic sâmbătă, de la ora 19:00, când Brânduşa Armanca, Cornel Ungureanu, Radu Dimeca și Adrian Bodnaru, directorul editurii, vor prezenta volumul FINAL la CARTEA RATAȚILOR.Un experiment literar în memoria Ioonei Rauschan.

Editura Diana vine pentru prima dată la Salonul de Carte Bookfest Timișoara cu peste 200 de titluri care întregesc oferta editorială de cărți, caiete și materiale didactice pentru învățământul preșcolar și primar. Printre titlurile importante ce vor putea fi răsfoite la stand se numără Colecția ABC-ul poveștilor terapeutice, Poveștile copilăriei tip acordeon, culegeri și caiete de evaluare, dar și ghiduri practice pentru părinți sau dascăli. Nu vor lipsi materialele didactice precum planșele tematice în format A3 sau 50×70 cm, jocurile Logico Piccolo sau cele de tip puzzle, Teatrul de păpuși cu siluete sau audiobook-uri pentru părinți. Vizitatorii se vor bucura de reduceri la toate materialele, pragurile fiind de 20% pentru accesorii art & craft și jocuri didactice, 30% pentru caiete de lucru și materiale didactice și 40% pentru pachete educaționale.

La standul ALL aflați cum să fiți empatici cu propriii copii

Editura Niculescu îi va întâmpina pe vizitatori cu reduceri între 10-50% și peste 300 de titluri. Printre noutățile apărute în acest an se află bestsellerul New York Times Femei care aleargă cu lupii. Poveşti şi mituri ale arhetipului femeii sălbatice a scriitoarei americane Clarissa Pinkola Estés, volum vândut în peste două milioane de exemplare. Un alt nou volum ce va putea fi răsfoit și cumpărat de la standul editurii este Geografia geniului. Cele mai creative locuri din lume: de la Atena antică la Silicon Valley al autorului Eric Weiner, carte descrisă de cotidianul Washington Post ca fiind „O lucrare care încearcă să descopere de ce geniile se adună în anumite spaţii şi epoci şi de ce asemenea locuri efervescente ard până la capăt, după o jumătate de secol de realizări grandioase.”

Editura All va aduce la Bookfest reduceri cuprinse între 30% și 80 % și în jur de 350 titluri de literatură pentru adulți și copii, medicină pentru specialiști, self-help și parenting. Ofertă cu noutăți cuprinde bestselleruri internaționale precum volumul Mercenarul de Jean-Patrick Manchette, roman polițist ecranizat la Hollywood, cu Sean Penn în rolul principal, dar și o carte pentru părinții dedicați, Empatia în parenting de Chris White și Shauna Shapiro, care îi va ajuta pe părinți să fie mai înțelepți și mai plini de compasiune în relația cu cei mici.

Editura Casa va fi prezentă cu peste 150 de titluri cu reduceri de preț cuprinse între 20 și 50%. Printre noutățile apărute în oferta editurii se află cartea din colecţia „Micul atelier”, Compoziţia a profesorului de artă maghiar Kőnig Frigyes, dar și cărți pentru copii din seria Bobiţă şi Buburuză.

Editura Sapientia vine la Bookfest Timișoara cu circa 250 de titluri și reduceri de 20-50% față de prețul de copertă. Printre lucrările care pot fi găsite în standul Sapientia se numără Biblia Catolică, apoi Biblia Bisericii Catolice pentru Tineri, dar și o carte cu nume cel puțin insolit: Tweeting cu Dumnezeu de pr. Michel Remery care, împreună cu o echipă de tineri între 17 și 30 de ani, a dezvoltat proiectul interactiv Tweeting cu Dumnezeu (#TwGOD), realizând o strânsă integrare între mass-media moderne și cartea tipărită.

Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe PRRESSALERT.ro, iar eventualele modificări aduse acestuia pot fi consultate și pe site-ul www.bookfest.ro.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timișoara.
Parteneri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara.
Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, HotNews, Press Alert, Banatul Azi, Zile și Nopți Timișoara.
Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 1-5 iunie 2016) au fost prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al acestei ediții a fost Israel, fiind prezente nume precum Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Gil Hovav, Rony Oren. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Brașov, două ediții Bookfest de Crăciun la București, cât și o ediție la Chișinău în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.