Bugetul CJ Timiș pe 2017, mai mare cu 23% față de anul...

Bugetul CJ Timiș pe 2017, mai mare cu 23% față de anul precedent. Ce a spus Călin Dobra despre investițiile în infrastructura rutieră sau despre cele 2 milioane de euro în lacul Surduc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a discutat aseară, la emisiunea PRESSALERT LIVE, despre bugetul pe anul 2017 care a fost votat în unanimitate. Față de anul trecut, acesta a crescut semnificativ, fiind premise bune în ceea ce privește dezvoltarea întregului județ.

„Vă dați seama că mi-aș fi dorit și mai mulți bani. Nu pot să spun că nu e o satisfacție faptul că bugetul inițial pe 2017 se înregistrează o creștere cu 23% față de anul trecut. Discutăm și de excedentul pe care nu l-am folosit. Sunt proiecte majore care se derulează anul acesta, dar ca și termen de execuție nu vor fi finalizate în câteav luni. Discutăm de sănătate, infrastructură rutieră, proiecte majore. Cei mai mulți bani din punct de vedere al cheltuielilor de funcționare, din cei 450 de milioane de lei, și aici vorbim de cheltuieli salariale, utilități, reparații curente, se duc în proporție de 45% spre direcția generală de asistență socială și protecția copilului. Dacă discutăm de ce înseamnă secțiunea de dezvoltare, se duc spre proiectele consiliului județean în proporție de 43% din bugetul de 209 milioane de lei”, a menționat Călin Dobra la PRESSALERT LIVE.

În ceea ce privește investițiile directe, pe bugetul propriu al județului, președintele CJ Timiș a spus că „a fost un studiu de fezabilitate, pe care l-am preluat, presupune reabilitarea Palatului Administrativ, e greu de estimat dacă va fi gata anul acesta. Clinica de Psihiatrie am dori să o amplasăm în locul Maternității Bega, dacă reușim demararea proiectului maternității pentru mutarea ei pe terenul de lângă Casa Austria”. Un proiect depus la Agenția Națională pentru Locuințe îl reprezintă și realizarea a 88 de apartamente pe Calea Girocului, cu mențiunea că 50% dintre ele trebuie date angajaților Ministerului Apărării, întrucât terenul este preluat de la MapN. „La Compania Națională de Investiții am depus un proiect pentru Clinica de Obstretică-Ginecologie, maternitatea nouă”, a mai menționat președintele CJ Timiș.

Infrastructura rutieră este, de asemenea, prioritară pentru consiliul județean.


„Patru drumuri au fost discutate în cadrul consiliului director regional, iar acestea vor fi depuse pe fonduri europene. Sporirea capacității la patru benzi, Dumbrăvița – Giarmata, cu acces la autostradă, drumul Cărpiniș – Biled – Variaș și accesul pe autostradă pe la Pecica și al treilea e între Timișoara – Peciu și Foeni, pentru legătura cu Serbia. Cel de-al patrulea, dacă vom face economii, va fi prins la finanțare: Marginea – Tomești – Valea lui Liman, care face trecerea peste munte, în Caraș, important din punct de vedere turistic”, a declarat Călin Dobra.

Nu mai puțin de 2 milioane de euro au fost destinate creării unei piste de canotaj pe lacul Surduc. „Trebuie să vă spun că lacul Surduc este unul dintre obiectivele turistice printre cele mai importante în Timiș. Din păcate, la ora aceasta, ca și agreement, dezvoltarea zonei este în stand by. Trebuie să existe astfel de proiecte. Acesta s-a dezvoltat în urma unei vizite a doamnei Elisabeta Lipă, președintele federației de Canotaj. Presupune construirea unui centru de agreement, un proiect mult mai complex și se merge foarte mult pe pista de canotaj pentru că este pretabilă competițiilor naționale și internaționale. Avem și sprijinul federației, astfel putem să aducem un plus de valoare Timișului”, a declarat Călin Dobra în studioul HDV.

O dorință a actualei conduceri a CJ Timiș este preluarea în totalitate a Institutului Francez. „Ca președinte al CJ, vreau ca Institutul Francez să vină la CJ pentru patrimonial Timișului, iar acea vilă de protocol a lui Ceaușescu verau să fie recuperată la nivel județean. E delicat, acum suntem acționari în proporție de 30%. Prin terenul de acolo putem să venim în sprijinul consulatelor, sunt și clădiri importante în jur. Au fost discuții pentru cumpărarea atât a terenului, cât și a clădirii, dar există posibilitatea să primim gratuity clădirea, după ce cumpărăm terenul”, a menționat Călin Dobra.

Tot de la MApN a fost preluat și un bloc de pe strada Matei Miro. „Blocul e destul de învechit, dar ne-am asumat preluarea, facem documentația și vrem să construim locuințe pentru angajații consiliului județean și pentru cei din instituțiile subordonate. Lucrăm la documentație, dar era păcat să nu preluăm un astfel de bloc, care cu timpul nu putea decât să se degradeze la maximum”, a spus la PRESSALERT LIVE președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.