Călin Dobra, președintele CJ Timiș: „Sala polivalentă e prioritară în fața unui...

Călin Dobra, președintele CJ Timiș: „Sala polivalentă e prioritară în fața unui nou stadion”. Ce spune despre mesajul lui Sorin Grideanu de a nu se baza pe banii de la bugetul național VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Zi importantă pentru întreg județul Timiș, după ce astăzi a fost votat în unanimitate bugetul pe anul 2017. Invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, a fost președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care a vorbit despre investițiile prioritare care vor primi finanțare.

Aproape 700 de milioane de lei, aceasta este suma care a fost alocată. Premierul Sorin Grindeanu, fost președinte al CJ Timiș, care i-a lăsat locul lui Călin Dobra după pleacarea la București, a transmis că baza nu trebuie să fie banii de la bugetul național. „Acest mesaj nu a fost transmis doar către Consiliul Județean, ci către toți reprezentanții autorităților publice locale, primari, viceprimari etc. Bineînțeles că prioritatea pentru CJ Timiș, ca și la nivel național, este accesarea fondurilor europene. Făcea referire în mod special la ceea ce înseamnă programul național de dezvoltare locală 2. Prioritar este să depunem proiectele pentru apă, canal, drumuri comunale, județene, cămine pe fonduri europene”, a spus Călin Dobra, în acord cu mesajul transmis de către Sorin Grindeanu.

Nu a scăpat din discuție nici atât de necesara sală polivalentă, de care Timișoara duce lipsă.


Atât proiectul pentru sală, cât și cel pentru stadion, au fost depuse la Compania Națională de Investiții. „Polivalenta, care va avea 16.000 de locuri, e prioritară în fața stadionului iar terenul pus la dispoziție de către CJ Timiș, cel din Calea Girocului, față de cel pus la dispoziție de Primăria Timișoara, a stârnit mai multe interese. În viziunea consiliului județean viitorul stadion va fi realizat pe locația actuală a lui «Dan Păltinișanu». Câteva detalii tehnice despre stadion vă pot da. Capacitatea lui e undeva la 32.000 de locuri, ca și model îl urmează pe cel din Craiova. Va fi un stadion pentru diverse evenimente, pentru tot ce înseamnă ACS și ASU. Trebuie să fie un proiect comun Vrem să fie un complex interesant, care pe lângă stadion să aibă spații de închiriat, posibilități de cazare, parcări pentru autocare, mașini mici. Avem o singură problemă, aceea că prioritare sunt stadioanele pregătite pentru EURO 2020, cele din Capitală, ale lui Rapid, Dinamo, Steaua, dar noi continuăm studiul de fezabilitate și sperăm că vom demara lucrările”, a menționat Călin Dobra.

În ceea ce privește problema cu care se confruntă autoritățile locale, cea care îi țin cu mâinile legate atunci când vine vorba despre finanțarea sportului, președintele CJ Timiș are speranțe că se vor schimba lucrurile. „Suntem în situația în care nu putem să susținem sportul de performanță pentru că avem un proces cu Curtea de Conturi. Am transmis în prima săptămână când am fost numit ca și președinte al CJ Timiș un proiect de hotărâre la Guvern, prin care am solicitat modificările care să ne dea oportunitatea de a finanța sportul de performanță. Săptămâna aceasta, cel târziu următoarea, am asigurări că acest proiect va intra în Parlament pentru a fi modificată legea și pentru a se aduce completări, pentru a fi finanțate toate cluburile. Faptul că deținem majoritaeta și că știm ce avem de făcut sper să se demonstreze în cel mai scurt timp posibil”, a susținut Călin Dobra la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.