Capitală Culturală Europeană în 2021, Timişoara intră în cursa pentru titlul de...

Capitală Culturală Europeană în 2021, Timişoara intră în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului

0
DISTRIBUIȚI

Timişoarei nu îi mai ajung titlurile, aşa că primarul Nicolae Robu anunţă participarea la o nouă competiţie. În anul 2016, Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021, în urma unui concurs în care finaliste au fost Cluj-Napoca, Baia Mare şi Bucureşti. Tot în 2016 Timişoara a deţinut titlul de Capitală Naţională a Tineretului din România, titlu obţinut din oficiu. Parte a programului, în urbea de pe Bega au fost organizate diverse evenimente şi concerte, dar şi o vânătoare de Pokemoni.

Ieri, primarul Nicolae Robu a anunţat că „am decis să candidăm pentru titul de Capitală Europeană pentru Tineret sau a Tineretului.


Noi am asumat anul trecut să fim prima capitală naţională a tineretului şi tocmai suntem în curs de a exercita această calitate şi o facem cu succes. Au fost multe evenimente frumoase organizate până acum şi vom organiza în continuare şi am considerat că este bine să folosim toată experienţa dobândită până acum pentru a ne manifesta şi în continuare această vocaţie de capitală, vom fi Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi vrem să continuăm cu a fi Capitală Europeană pentru Tineret în anul 2020. Deocamdată noi am depus o scrisoare de intenţie. Am şi semnat-o şi vom intra într-o competiţie pentru ca în 2020 să fim capitală de tineret. Competiţia se organizează acum pentru 2020″.

Cluj-Napoca a deţinut, în 2015 titlul pentru care Timişoara şi-a anunţat acum candidatura. Detalii legate de competiţie pot fi citite aici.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.