Colterm și Primăria Timișoara, obligate de instanță să plătească o SUMĂ ENORMĂ...

Colterm și Primăria Timișoara, obligate de instanță să plătească o SUMĂ ENORMĂ companiei E.ON Energie

0
DISTRIBUIȚI

Colterm și Primăria Timișoara au pierdut un proces cu furnizorul de gaze E.ON și trebuie să plătească sume importante, inclusiv penalități și cheltuieli de judecată. Tribunalul Specializat Mureș a admis, la sfârșitul lunii trecute, acțiunea E.ON Energie România SA, instanța hotărând ca primăria și Colterm ”să-i plătească reclamantei, suma de 28.528.287,58 lei, cu titlu de preţ al gazelor naturale livrate şi neachitate pentru perioada februarie 2016-mai 2016 şi suma de 456.377,58 lei, cu titlu de penalităţi de întârziere aferente debitului principal, calculate la data de 24.06.2016.


Obligă pârâta la plata sumei de 305.873 lei, cu titlu de cheltuieli judecată, reprezentând taxă de timbru”. Sentința nu este definitivă, cele două instituții din Timișoara având posibilitatea să facă apel în 30 de zile de la comunicare.

Vă reamintim că primarul Nicolae Robu a susținut că s-a cerut guvernului Grindeanu un ajutor de 34 milioane de lei pentru Colterm, pe motiv că ”dacă lăsăm la o parte penalităţile şi datoriile, diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este una cu un uşor plus, drept urmare noi ne-am făcut datoria”. PRESSALERT a dezvăluit că, la sfârșitul anului trecut , Colterm avea datorii comerciale de 154.000.000 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.