Concert de nota 10 cu Mani Neumann: „Filosofia trupei Farfarello: gândeşte nemţeşte...

Concert de nota 10 cu Mani Neumann: „Filosofia trupei Farfarello: gândeşte nemţeşte şi trăieşte româneşte“ FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-632918255">
Formaţia germană Farfarello şi-a încheiat turneul printr-un concert extraordinar care a avut loc la Timişoara,

Formaţia germană Farfarello şi-a încheiat turneul desfăşurat în ţara noastră printr-un concert extraordinar care a avut loc marţi seara la Timişoara, la Porto Arte, locul unde artiştii au dat dealtfel şi startul acestui „tur de forţă“ care a inclus recitaluri în Arad, Oradea, Baia Mare, Reghin, Bistriţa, Cluj, Tulcea, Constanţa, Târgu Jiu, Petroşani, Braşov şi Bucureşti.

Ultimul concert din acest turneu susţinut de formaţia înfiinţată de cel care a fost poreclit „neamţul cu suflet de român“ (Mani Neumann) a avut două părţi distincte, în cadrul cărora publicul a fost „alintat“ cu melodii incluse pe cel mai recent material discografic semnat Farfarello, „ZeitZone”, dar şi piese apărute pe discurile mai vechi. Una din melodiile care au făcut deliciul publicului a fost Balada lui Ciprian Porumbescu, care a beneficiat de aplauze prelungite la faţa locului. De această dată, trupa Farfarello a evoluat într-o formulă schimbată faţă de primul concert susţinut în Timişoara, alături de Mani Neumann fiind prezenţi Ulli Brand şi Ulli Heidelberg.  Pe parcursul concertelor susţinute în ţara noastră, Mani Neumann şi Ulli Brand au fost acompaniaţi de artiştii români Eugen Amarandei (bass) şi Gabriel Bălaşa (percuţie).

„Am început acest turneu în Timişoara şi terminăm tot aici. Am avut aproape 20 de concerte peste tot în ţară, cu excepţia Moldovei, unde vom ajunge data viitoare. Sincer, nu ne-am aşteptat să avem aşa succes, peste tot au fost cluburi pline, am avut şi câteva concerte sold out. Pare-se că lumea gustă din plin muzica noastră şi ne bucurăm foarte mult pentru acest aspect. Poate am avut succes şi datorită faptului că am cântat ca o echipă germano – română. Anul trecut, l-am întâlnit pe Gabriel (n-n- – Bălaşa) şi în momentul acela nasul mi-a spus că trebuie să colaborăm. Este un tobar foarte talentat şi chiar şi Ţăndărică l-a lăudat după ce l-a văzut cu noi la concertul din Bucureşti. Are o atitudine de tobar….şi creşte la fiecare concert. Nici nu vreau să mă gândesc unde va ajunge. El l-a adus şi pe Eugen şi am făcut o echipă de nota zece“, ne-a declarat Mani Neumann.

Celălalt „neamţ“ din echipa Farfarello, Ulli Brand este recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică, pe care o combină cu “diferite efecte de ecou polifonice”. Ulli face ca sunetul Farfarello să fie unic, reuşind cu o singură chitară acustică, să “țină” atât armonia, cât şi bassul, acest fapt fiind remarcat din plin şi la concertul din Timişoara. Mani Neumann este supranumit în Germania şi „Der Teufelsgeiger“ („Violonistul Diavolului“) şi este un maestru al viorii şi blockflöte.

„Noi avem succes şi în Germania, dar ne bucurăm că am găsit aici, în România, ceva special. Muzica noastră este mai altfel, nu e nici folk, nici jazz. În Germania se cântă multă muzică comercială, iar ceea ce cântăm noi nu se poate încadra în niciun stil anume. Cântăm de 35 de ani, avem publicul nostru, dar nu prea ajungem să cântăm celor mai tineri. În România, în cele cinsi săptămâni cât am cântat, la toate concertele noastre publicul a fost în proporţie de cincizeci la sută sub 30 de ani. Le place muzica noastră, o înţeleg şi o apreciează. Poate pentru că vioara e specifică României, la fel cum berea Germaniei. Dealtfel, pe parcursul acestui turneu am ajuns şi la un motto al trupei Farfarello: Gândeşte nemţeşte şi trăieşte româneşte. Am vândut şi multe CD-uri şi am stabilit că vom reveni într-un turneu în România la sfârşitul lunii septembrie. Cu un turneu şi mai mare, care va ajunge şi-n Moldova. Am ales să cântăm de două ori în Timişoara… pentru că e cel mai aproape oraş românesc de Germania… Lăsând gluma deoparte, noi credem că totul începe în Timişoara. Aici a fost Revoluţia, muzica bună. Oamenii din Timişoara sunt speciali. La fel ca şi muzica Farfarello“, ne-a declarat Mani Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.