Consilierul local Dan Idolu: „Construirea sălii polivalente la Giroc este acelaşi lucru...

Consilierul local Dan Idolu: „Construirea sălii polivalente la Giroc este acelaşi lucru cu apariţia sa la Timişoara”. Ce cheltuieli ENORME ar exista pentru întreţinerea vaporetto pe timp de iarnă VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierul local PSD Timişoara Dan Idolu a spus că Timişoara ar trebui văzută, împreună cu celelalte comune din zona limitrofă, aproape alipite, ca un tot unitar. În altă ordine de idei, fiind dezbătut problema locului de construcţie al viitoarei săli polivalente, Dan Idolu a precizat că spaţiul din Giroc este potrivit.

„Sala Polivalentă la Giroc este egal cu Sala Polivalentă la Timişoara. Înţeleg că e pe spaţiul unei foste unităţi militare, parte din el s-a redat către comunitatea locală şi aceasta trebuie să realizeze obiective în folosul locuitorilor. Girocul e o soluţie perfectă. Mă gândesc care altă variantă ar fi fost mai potrivită”, a menţionat Dan Idolu. Cât despre stadion, consilierul local PSD a menţionat că „eu cred că administratorul stadionului, proprietarul, adică Consiliul Judeţean Timiş, a spus clar: se demolează acest stadion, pe care se va construi unul nou”.

Momentan, iniţiativa vaporetto a fost un fiasco pentru administraţia locală. „Monitorizare video canal Bega, mai există un alt capitol bugetar, construire golfuri pe canalul Bega pentru vaporetto, pe lângă poliţia locală navală. Nu se pot face astfel de lucrări fără aprobarea Apelor Române. Fără să mai reiterăm discuţiile de acum 2-3 ani. Acest proiect este păcat că nu există, dar nu în forma aceasta! Nu aceste tipuri de vaporetto, mari, de 50 de locuri, care au nevoie de certificat de navigaţie, de canal navigabil, în care sunt multe condiţii.


Dacă se alegea un alt model. În condiţiile în care ai transport public pe Bega, este interzis să ai navigaţie sportivă şi de agrement”, a menţionat Dan Idolu la PRESSALERT LIVE. Mai mult, costurile pe timp de iarnă, după spusele acestuia, ar fi uriaşe. „Ştiţi care sunt costurile de întreţinere pe timpul ieri a vaporetto? Din informaţiile mele, aproape de 1 milion de euro”, a dezvăluit Dan Idolu.

Consilierul local PSD a atras atenţia asupra unei neregularităţi făcute de societatea RETIM. „E posibil, dar nu a fost votat, solicitarea RETIM de a plăti din banii Primăriei Timişoara, taxa de depozitare. Este obligat după legea existentă, ca administratorii deponeurilor să plătească această taxă de depozitare. Gândiţi-vă că înainte de a se discuta în consiliu local, au trimis contracte spre semnare şi către agenţii economici, când nu exista hotărâre, pentru această taxă de depozitare. RETIM, în luna ianuarie, a trimis la toţi agenţii economici, prin corespondenţă, prin poştă. Ei au încercat, iar noi, consilierii, nu am fost de acord”, a specificat directorul Aeroportului „Traian Vuia”, Dan Idolu.

Cât despre scrisoarea din partea COLTERM, invitatul de aseară din studioul HDV a menţionat că „s-a vrut a discuta despre scrisoare şi în consiliul local, dar nu s-a discutat pentru că, în calitate de consilier local şi fiind corecţi cu acest om, nu este corect moral să fim părtinitori de o parte sau de alta. Lucrul pe care l-a cerut fostul director nu sunt responsabilitatea strictă a guvernului sau a primăriei. Acum sunt deblocate conturile societăţii Colterm, dar probleme încă există: consiliul de adminsitraţie şi directorul au fost obligaţi să prezinte un plan de restructurare, nu l-au prezentat, dar nici nu au reuşit majorarea de capital. Problemele acestea trebuie judecate cu înţelepciune”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.