Degustare de șampanii în premieră la VINVEST, eveniment care transformă Timișoara în...

Degustare de șampanii în premieră la VINVEST, eveniment care transformă Timișoara în capitala vinului. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara devine din nou capitala vinului, înainte de sărbătorile pascale. Cea de-a 14-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST își deschide porțile, în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara. În total, aproximativ 30 de producători vin la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, astfel că iubitorii de vin pot alege și degusta aproape 300 de sortimente. Printre acestea se numără și câteva care vor fi expuse în premieră națională.

“Amploarea VINVEST este tot mai mare, de la an la an. Iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim pentru o piață internațională. Am reușit anul acesta să aducem în salon crame care au, în total, aproape 300 de feluri de vin. Toți cei care iubesc vinul sau își doresc să-l cunoască mai bine au șansa să discute cu specialiști despre arta consumului, asocierea cu gastronomia și inclusiv despre producție. Ca în fiecare an, și la această ediție sunt prezenți în târg reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, adică cei care dezvoltă logistica. Micii producători sau cei care vor să devină producători pot găsi la VINVEST soluții și răspunsuri importante pentru proiectele lor”, a declarat Lucia Pîrvu, director executiv VINVEST.

Salonul Internațional de Vinuri VINVEST are loc în perioada 31 martie – 2 aprilie, iar ediția din acest an vine și cu o noutate.


Astfel, vineri, de la ora 17.00, va avea loc o degustare de șampanii (champagnes) pentru reprezentanții Horeca din Banat. De asemenea, un număr de șase Maison de Champagne sunt prezente timp de trei zile în sălile de expoziție a Centrului Regional de Afaceri. Totodată, va fi prezentat modul de producție în Champagne, dar și satele din această regiune din Franța, renumită în întreaga lume pentru vinurile sale, dar mai ales pentru șampanie, denumire protejată de Uniunea Europeană pentru vinurile spumoase produse aici.

Vizitatorii care trec pragul VINVEST au parte și de alte surprize, printre care degustări de vinuri asociate cu preparate de brânză, fructe sau pește, tombola orei, care va avea ca premiu câte o sticlă de vin, un show gastronomic susținut de elevii de la o școală din Timișoara, o expoziție de pictură, precum și un concert susținut de Cristian Gacea. Totodată, în cadrul evenimentului vor avea loc și discuții privind oportunitățile turismului vitivinicol.

În cadrul VINVEST este organizat și Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, care a ajuns la ediția cu numărul 12. Un juriu format din cei mai importanți degustători și oenologi români vor premia cele mai bune vinuri din cele câteva zeci de probe înscrise.

Mai multe informații despre ediția din acest an a VINVEST sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.