Deputatul Simonis îi răspunde primarului Robu pe tema investiţiilor de la guvern....

Deputatul Simonis îi răspunde primarului Robu pe tema investiţiilor de la guvern. De ce îl acuză de politicianism

0
DISTRIBUIȚI

Atacul primarului Timişoarei la adresa premierului Sorin Grindeanu de zilele trecute, când edilul îl acuza pe pesedist de politicianism, nu a rămas fără răspuns. Deputatul PSD Alfred Simonis a susţinut astăzi conferinţă de presă în cadrul căreia a criticat dur comportamentul primarului Timişoarei.

„Aş condamna declaraţiile iresponsabile şi lipsite de substanţă ale primarului Nicolae Robu pe diferite teme din ultimele zile. Acesta are un limbaj incoerent, am să vă explic şi de ce. Eu îl pun pe seama disperării pe care o are în interiorul partidului. Ştiţi că există tensiuni, există oameni care vor să îl contracandideze şi această disperare vine ca să contracareze posibilitatea de a pierde filiala PNL. Eu îl sfătuiesc ca în loc să se erijeze în lider politic naţional să intre în conflict cu primul ministru să facă ceea ce nu a făcut până acum să umble prin filială, pentru că mie mi-ar conveni ca domnul Robu să rămână preşedintele PNL Timiş”, a declarat parlamentarul.

Simonis a criticat faptul că acum circa două luni primarul întocmea o listă cu 15 proiecte pe care le pasa guvernului, demonstrând că are mare încredere în guvernul Grindeanu, comentând acum legat de modul în care se doreşte să fie realizate proiectele.

„Există această listă de proiecte, o mare parte din ele sunt deja demarate, cum este centura care este în procedură de elaborare a documentaţiei deja încep să apară probleme de fond, că poate nu e bine să treacă pe aici, că e mai bine pe dincolo.


Deci nu este mai bine să se facă, ci contează pe unde se face. La fel este şi la celebra sală polivalentă. În loc să fim bucuroşi că există în programul CNI proiectarea şi execuţia acestei săli începem să discutăm despre poziţia în care ar trebui să se contruiască. Nicolae Robu are o sală polivalentă de 3.000 de locuri pe Podeanu, pe care administraţia domniei sale se chinuie să o construiască, de şase ani, această nouă sală polivalentă de care vorbeşte CNI are 16.000 de locuri deci este de dimensiunea unui stadion. Dacă ar exista un ghid despre cum să faci un astfel de complex sportiv, ar trebui să nu fie implicat în niciun fel Nicolae Robu. Acesta ar fi condiţia obligatorie pentru a reuşi construcţia unui obiectiv de o asemenea natură. Eu îl rog să îi întrebe pe cei care au construit Allianz Arena unde au construit sala în centrul oraşului sau la marginea oraşului. În general în lumea civilizată astfel de complexuri sportive nu se construiesc în mijlocul oraşelor pentru că e foarte complicat să găseşti teren de asemenea dimensiuni (…) nu mai vorbim de necesitate de locuri de parcare”, a mai spus Simonis.

Simonis a catalogat dorinţa primarului ca sala să nu fie construită la Giroc ca un gest politicianist, şi a spus că Robu se poartă ca un elev căruia dacă nu i se face pe plac în curtea şcolii, atunci nu mai joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.