Desfăşurare de forţe impresionantă la Timişoara: specialiştii europeni şi ISU Banat au...

Desfăşurare de forţe impresionantă la Timişoara: specialiştii europeni şi ISU Banat au instalat o bază de operaţiuni FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Desfăşurare de forţe impresionantă în aceste zile la Timişoara: oraşul de pe Bega găzduieşte, până duminică, un exerciţiu internaţional de intervenţie în caz de inundaţii.

Ieri seară, forţele implicate au instalat baza de operaţii urmând să se pregătească pentru exerciţiul de amploare care va avea loc mâine dimineaţă.

Exercitiul international de interventie in caz de inundatii are la baza un scenariu bine definit. Potrivit acestuia, de la începutul lunii martie un front atmosferic a determinat producerea unor fenomene meteorologice periculoase în tot Vestul ţării, cel mai afectat fiind județul Timiș. Amploarea situației a dus la necesitatea cererii de asistență internațională. Daune grave au fost aduse sistemului de alimentare cu apă. Au fost afectate mai multe diguri din județ ceea ce poate duce la un nou val de inundații.

În cadrul exercițiului vor participa instructori de specialitate din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă a Uniunii Europene, un modul de pompare de mare capacitate din Austria, un modul de purificare a apei din Germania, un modul de prelevare, detecție si protectie Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din Franța, o echipă de suport tehnic din Germania dar și un modul de pompare din cadrul ISU Timiș, aflat în proces de acreditare. O echipă de experți din Franța, Polonia, Norvegia, Olanda și Danemarca va avea rolul de a facilita acordarea asistenței internaționale, a evalua situația, a sprijini instituțiile locale și de a coordona colaborarea cu echipajele internaționale în gestionarea situației.

În exercițiu vor fi implicate și mai multe instituții locale printre care Jandarmeria, Poliţia, Crucea Roşie, o parte din Consiliul Judeţean Timiş, Aeroportul Timişoara, Aquatim etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.