EXCLUSIV Fostul director general al Colterm, DEZVĂLUIRI bombă și un AVERTISMENT exploziv....

EXCLUSIV Fostul director general al Colterm, DEZVĂLUIRI bombă și un AVERTISMENT exploziv. Vezi ce le-a transmis consilierilor locali

0
DISTRIBUIȚI

Fostul director general al societății de termoficare Colterm SA, Mircea Cristian – Aron, a transmis un document exploziv consilierilor locali, care reprezintă de fapt adunarea generală a acționarilor, în care avertizează că societatea de termoficare este aproape de colaps și că Primăria Timișoara este printre cei vinovați de această stare.

După ce a explicat că în perioada august – decembrie 2016 a fost în concediu medical, după ce a suferit un infarct și a fost supus unei intervenții chirurgicale, Mircea Cristian a decis să se întoarcă la conducerea societății deoarece ”altfel nu primeam informații reale. Am aflat însă că societatea are toate conturile blocate de mai bine de 4 luni, după pierderea reeșalonării cu ANAF, materiile prime în stoc sunt aproape inexistente, aprovizionarea făcându-se cu dificultate, prin contracte cu plata în avans având ca sursă de finanțare subvenția de la Consiliul Local care se virează în cont de tip escrow și că toate bunurile societății au fost ipotecate, gajate sau sechestrate în această perioadă cât am lipsit.


Mai mult am fost forțat să semnez un contract de escrow pentru EON gaz, pentru a se evita întreruperea gazului, în condițiile în care având conturile blocate de ANAF, CFR și Complexul ENergetic Oltenia, semnarea unui astfel de contract este la limita legalității”.

Mircea Cristian susține că pentru pierderile de aproximativ 20 milioane de lei în 2016 ”după doi ani de profit consecutiv”, ar trebui să plătească ”o parte din membrii Consiliului de Administrație al Colterm și Primăriei Timișoara” care nu au pus în aplicare deciziile CLT. Fostul director susține că a avertizat consiliul de administrație și pe președintele CA, Emilian Valea, de faptul că este pasibil ”să răspundă penal pentru nesolicitarea insolvenței, în cazul depășirii termenului legal”, fostul director  susținând că intrarea în insolvență ar fi soluția de protejare a companiei de termoficare și ar fi permis recuperarea sumelor pe care Primăria Timișoara trebuie să le verse în conturile societății.

De atfel, Mircea Cristian a susținut că noul program de redresare este o ”anomalie, în condițiile în care exista unul din 2015, și reprezintă doar ”o tragere de timp a conducerii decizionale (Consiliul de Administrație) ca Primăria Municipiului Timișoara să nu-și asume sub nici un aspect majorarea capitalului social la această societate. Acesta a susținut ca singura soluție pentru ca să nu intre în insolvență Colterm este recapitalizarea societății cu toată suma și nu eșalonat pe patru ani. Cristian susține că societatea Colterm riscă să dispară de pe piață dacă nu se iau măsuri de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.