Femei BĂTUTE în centrul Timișoarei, de 8 Martie. Ce mesaj a fost...

Femei BĂTUTE în centrul Timișoarei, de 8 Martie. Ce mesaj a fost transmis în cadrul unui experiment inedit FOTO și VIDEO

2
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_266461" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Femei bătute în centrul Timișoarei, de 8 Martie.

Mai multe tinere s-au plimbat, astăzi, prin Piața Operei din Timișoara, machiate ca și cum ar fi fost bătute. De asemenea, în centrul Timișoarei au putut fi văzuți și bărbați machiați mai agresiv. Aceștia au participat la o acțiune organizată pentru prima dată în capitala Banatului, care s-a desfășurat între orele 16.00 –
17.00. Totul cu scopul de a trage un semnal de alarmă asupra violenței împotriva femeilor.

În cadrul acțiunii organizate în cadrul programului Timișoara – Capitala Tineretului din România a avut loc și un experiment inedit. Astfel, mai mulți voluntari i-au încurajat pe trecători să se privească timp de trei minute, așezați pe scaune aflate pe platoul din fața Operei. Între timp, în centrul orașului au avut loc și două scenete de teatru, prin care au fost arătate două exemple de situații în care femeile sunt agresate: de către șef și de către iubit.

“Această acțiune are ca scop egalitatea între sexe, egalitatea în general, și are două componente. Arătăm partea mai puțin plăcută a lucrurilor, care, din păcate, se întâmplă și la noi. Și anume, agresivitatea asupra femeilor de toate vârstele și în diferite ipostaze. Dar vrem să venim la acest aspect și cu un contrast, vrem să arătăm și o parte pozitivă. Așa că umplem cele două scenete și momente de agresivitate cu o provocare pe care o aruncăm publicului, să vină să stea față în față, să se privească timp de trei minute, într-un dialog nonverbal, dar care te poate ajuta, aduce mult mai multă comunicare și egalitate reală trăită”, ne-a explicat Marius Florin Lupoian, președintele Asociației “Teatru pentru tine”, implicată în organizarea experimentului de astăzi.

Acțiunea din centrul Timișoarei a început și s-a terminat cu un scurt flashmob dansant la care au participat voluntarii implicați.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.