Gărâna Jazz a câştigat premiul pentru proiecte culturale şi festivaluri la Gala...

Gărâna Jazz a câştigat premiul pentru proiecte culturale şi festivaluri la Gala Premiilor Radio România Cultural

0
DISTRIBUIȚI
Gărâna Jazz Festival a câştigat premiul pentru proiecte culturale şi festivaluri

Festivalul internaţional de jazz de la Gărâna a câştigat premiul pentru „Proiecte culturale şi festivaluri“, în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural, eveniment care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Vă reamintim că cea de-a 20a ediţie a celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est, Gărâna Jazz Festival, va avea parte de o expoziţie la Muzeul de Artă din Timişoara, la începutul lunii mai. Evenimentul prilejuieşte lansarea albumului cu acelaşi nume, ce conţine 214 imagini, surprinse de fotografii Horațiu Şovăială și Mihai Șovăială, aflați pentru prima dată în poiană, la ediţia aniversară. Cei care au fost la festival sau cei care și-au dorit să ajungă în munții cu jazz vor putea trăi sau retrăi detaliile și emoțiile zilelor blânde și nopților răcoroase din cătunul cu muzică live. Cea de-a 20a ediţie a celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est, Gărâna Jazz Festival, a prins viață între 7 și 11 iulie 2016, în satul de munte care a găzduit zeci de mii de iubitori de jazz și sute de artiști de reputație internațională.


Olandezul Yuri Honing a împărţit scena în prima zi a festivalului cu suedezul Magnus Öström și portughezul Carlos Bica. Pe parcursul a cinci zile, publicul a avut parte de concerte cu Wojtek Mazolewski Quintet, Kari Ikonen Trio, Louis Sclavis Trio, Food, KTU, Kurt Rosenwinkel, Arild Andersen, Helge Lien, Nils Petter Molvaer, și mulți alții. Regalul de jazz a culminat cu ultima zi de festival cu prezența legendarului Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenți muzicieni al lumii. Pe lângă prezențele internaționale, programul Gărâna Jazz Festival a fost completat de nouă proiecte românești inedite, universuri sonore complexe și surprinzătoare, aduse la viață de artiștii consacrați sau aflați la început de drum.

Cea de-a 21-a ediție a Gărâna Jazz Festival, va avea loc între 6 și 9 iulie, în Munții Semenic. Americanul John Scofield și proiectul său Überjam, quintetul Enrico Rava-Tomasz Stanko și suedezii de la Tonbruket sunt primele trei prezențe anunțate în line-up-ul acestei ediții. La ediția 2017, concertele și evenimentele adiacente Gărâna Jazz Festival se vor desfășura pe trei scene din Munții Banatului. Biletele pentru Gărâna Jazz Festival au fost puse în vânzare în rețeaua biletmaster.ro, la prețul de 300 de lei în varianta de abonament sau 85 de lei în varianta de bilet pentru o singură seară de festival.

Foto: Ioana Tăut

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.