Grupare specializată în „metoda accidentul”, DESTRUCTURATĂ de poliţişti. Câte persoane au fost...

Grupare specializată în „metoda accidentul”, DESTRUCTURATĂ de poliţişti. Câte persoane au fost înşelate şi ce prejudicii au fost aduse

0
DISTRIBUIȚI

Cu astfel de escrocherii frecvente în Caraş-Severin, poliţiştii din judeţ au reuşit să destructureze o grupare specializată în înşelăciuni prin deja celebra metodă „accidentul”. În urma investigaţiilor demarate la începutul anului şi continuate pe parcurs, oamenii legii din Caransebeş şi din Oţelul Roşu au efectuat percheziţii la domiciliile unor persoane suspecte din Timiş şi Olt, dar şi în penitenciarul Galaţi, trei persoane fiind reţinute pentru 24 de ore.

Conform datelor adunate de poliţişti nu mai puţin de cinci persoane au fost înşelate cu sumele de 31.400 de lei şi 4.150 de euro. În urma celor cinci percheziţii la locuinţele femeilor bănuite că ar fi participat la acţiunile de înşelăciune au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, laptop-uri, documente şi înscrisuri, dar şi obiecte vestimentare.

În mod clasic, infractorii sunau persoanele sub pretextul că rude apropiate lor ar fi fost implicate în accidente rutiere şi le pretindeau bani pentru îngrijiri medicale în ţară sau în străinătate de care ar fi avut nevoie persoanele apropiate.


Sumele de bani erau ridicate de la locuinţele victimelor.

Cele trei persoane reţinute pentru 24 de ore au fost prezentate Judecătoriei Caransebeş care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în dosarele penale înregistrate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.