Început agitat de weekend la graniţa de vest: grup mare de migranți,...

Început agitat de weekend la graniţa de vest: grup mare de migranți, printre care și copii, oprit la frontiera cu Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Nu este zi fără ca la graniţa de vest a României să fie depistaţi migranţi ilegali care încearcă să ajungă într-o ţară din vestul Europei.


Astăzi, de dimineaţă, oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Năidaş din judeţul Caraş-Severin au avut treabă serioasă. Nu mai puţin de 14 migranţi au fost stopaţi, printre care se regăseau şi patru minori.

Dintre cei 14 cetăţeni străini, 12 sunt din Siria şi ceilalţi doi sunt irakieni. Aceştia au fost depistaţi în apropierea localităţii de frontieră Berlişte, deplasându-se dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. În urma verificărilor s-a stabilit că aveau vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, în timp ce minorii erau de doi ani, respectiv de 11 ani.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun. Vor fi contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi aplicării acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.