Invitaţi de seamă la ediţia din acest an a Galei Internaţionale de...

Invitaţi de seamă la ediţia din acest an a Galei Internaţionale de Blues-Jazz VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Horea Crişovan şi Florin Cvaşa vor susţine un recital în cadrul evenimentului

Cea de-a patra ediţie a Galei Internaţionale de Blues Jazz Lugoj, va avea loc joi 20 aprilie, invitaţii din acest an fiind timişorenii Horea Crişovan şi Florin Cvaşa şi Rareş Totu Midnight Sun alături de celebrul muzician american Dean Bowman.

Horea Crişovan (chitară) și Florin Cvasa (cajon), vor susține un recital în care va fi prezentat, albumul My Real Trip. Horea Crişovan este considerat, la ora actuală, unul dintre cei mai buni chitariști români din noua generație, cu o vastă experiență. La Gărâna a cântat în deschiderea concertului lui Eberhart Webber (2003) și al lui Mike Stern (2005). În 2006 cântă cu Aura Urziceanu Band într-un concert îndelung aplaudat, în deschiderea lui Jean Luc Ponty, iar, în 2007, alături de Dominique di Piazza, cântă în deschiderea concertului lui Scott Henderson. În anul 2011, deschide Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna, cu compoziții proprii, interpretate în formula de Quartet, alături de Teo Milea, Mario Florescu și Victor Miclăuș  Participă la o ediție de excepție Mozart Rocks, la Craiova, în fața unui public de peste 4000 de persoane  și, tot în seria colaborărilor filarmonice parcurge împreună cu publicul timișorean drumul spre 2013, alături de Felicia Donose, în Concertul de Anul Nou susținut de Filarmonica Banatul din Timișoara  Festivalul Baroc din Timișoara anului 2013 începe și se încheie pe acordurile de chitară ale lui Horea Crișovan: în deschidere, Răzvan Mazilu, alături de Judith State și Andreea Gavriliu dansează într-un spectacol – concept inspirat de compozițiile lui Horea, iar în finalul festivalului, împreună cu Ilie Stepan și Mario Florescu, încântă publicul în BaRock Acustic Live  2014 marchează lansarea primului disc propriu, cu piese de muzică instrumentală, compuse, interpretate și înregistrate de autor, sub genericul My Real Trip, o incursiune sonoră în spațiul generos al worldmusic-ului.

Cel de-al doilea recital va fi al trupei bucureștene Rareș Totu’s Midnight Sun, alături de care va cânta celebrul muzician american Dean Bowman. Trupa Rareș Totu’s Midnight Sun este compusă din Rareș Totu – chitară/voce, Cosmin Farcaș –  keyboards/voce, Mike Dragomir – bass și Hanes Radu – tobe.

Rareș Totu este singurul chitarist român care a câștigat titlul de chitaristul anului în două țări diferite, România(1987) și Ungaria(1992).


A fost component sau colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM, a înființat grupul Trans Express, cu care a aparut pe 3 albume în Ungaria și Austria. În 2004, se intoarce în România, unde,  împreună cu Adi Tetrade, Raul Kusak și Sebi Joo, înființează  Midnight Express, primul supergrup românesc de după revoluție. A colaborat cu artiști de renume, din țară și din Ungaria, Germania, Austria și USA. A cântat în deschiderea mai multor trupe importanteț dintre care amintim Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals. Este un protagonist obișnuit al festivalelor de Blues și Jazz, din țară și din Europa.

Dean Bowman este un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde din downtown New York, încă din 1989. Dean Bowman își are ” punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel. A cântat pe nu mai putin de 32 de albume, de la culticul grup de avant garde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului si bluesului : Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu castigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial  „John Scofield plays the music of Ray Charles”. În ultimii ani, Dean Bowman își petrece jumătate din timpul său in Europa, colaborarea sa cu Rareș Totu’s Midnight Sun datând din 2013.

Gala va avea loc în 20 aprilie, de la ora 19 pe scena Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu” din Lugoj, iar biletele de intrare costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.