Ion Răducanu: „M-am despărțit de Traian Băsescu în relații absolut cordiale”. Ce...

Ion Răducanu: „M-am despărțit de Traian Băsescu în relații absolut cordiale”. Ce spune liderul județean UNPR despre războiul din interiorul PMP Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ion raducanu

Ion Răducanu, liderul UNPR Timiș, a fost prezent în această seară la PRESSALERT LIVE, în studioul HDV, unde a evitat să dea vreun răspuns clar despre conflictul din interiorul PMP Timiș, dintre Roxana Iliescu și baricada lui Dorin Cândea.

„Când am intrat în PMP, am încercat să împac cele două tabere cu tabăra din UNPR. După ce am plecat, toți au început să își arate mușchii. Nu am studiat desfășurarea de forțe din PMP Timiș, mi se pare o prostie că a fost cineva dat afară sau cel puțin s-a încercat. Roxana Iliescu nu poate fi schimbată decât cu două treimi din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș. Trebuie să își dea demisia ca locul să devină vacant. Roxana Iliescu este o femeie cu multă ambiție, cu voință, e o intelectuală, o avocată, dar nu are experiență politică.


S-au alăturat ei un grup de tovarăși și tovarășe, care au zăpăcit-o de cap. Secretarul general, domnul Cândea, avea o viziune mai amplă despre politică, știa cum trebuie să faci ca să-ți asiguri președinții, voturile. E un băiat orientat, pentru el contează poziția”, s-a pronunțat Ion Răducanu la PRESSALERT LIVE.

Întrebat despre fuziunea dintre UNPR și PMP, Ion Răducanu, care s-a numărat printre contestatarii acestei decizii, speră ca lucrurile să se edifice cât mai repede. „Procesul e suspendat momentan. UNPR există, e înscris în registrul partidelor politice, suntem într-o fază de anulare a fuziunii. Sperăm că vom rupe până la urmă acest protocol de înțelegere. Vrem cu orice chip să ne rupem de Traian Băsescu. Nu aveam altă soluție la momentul în care s-a propus fuziunea. Problema a fost că una am stabilit, alta s-a făcut. M-am detașat de toată problema, am ieșit din acest joc și am declarat că nu vreau să mai stau în politica mare pentru că am ajuns la concluzia că, în ciuda dorinței de a schimba în bine democrația, nu am sorți de izbândă. M-am despărțit în relații absolut cordiale de Traian Băsescu și mi-a spus că îi pare foarte rău că știe că nu există cale de întoarcere”, a specificat Ion Răducanu.

Fostul deputat UNPR a declarat că este inadmisibil să se dea astfel de ordonanțe de urgență, precum cea care a scos sute de mii de oameni în stradă. „Pe asemenea lucruri nu dai ordonanțe de urgență. Totul a căzut pe ministrul Justiției, care deși are o experiență politică vastă, nu are experiență în materie judiciară, de justiție. A bălmăjit tot ce a spus la televizor. Eu eram de 100 de ori mai bun ca el să lămuresc problemele legate de punerea în consens”, a spus Ion Răducanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.