James Zabiela, „vrăjitorul din Southampton”, se întoarce la Timişoara VIDEO

James Zabiela, „vrăjitorul din Southampton”, se întoarce la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Britanicul James Zabiela revine în acest sfârşit de săptămână la Timişoara

DJ-ul britanic James Zabiela, considerat de mulţi ca având una din cele mai bune tehnici de mixat din lume, revine în faţa petrecăreţilor din Timişoara, în cadrul unei noi petreceri, care va avea loc sâmbătă 11 martie, de la ora 23.59 la Database.

Invitatul britanic a fost dintotdeauna pasionat de roboţi. „Human Cyborg Relations”, râde James, făcând referire la celebrul Star Wars. Primul contact cu celebrul film a avut loc când James avea doar 3 ani, el devenind brusc pasionat de serie, iar mai tarziu, un colecţionar înrăit de tot ce înseamnă „memorabilia Star Wars”. Nu e de mirare, în acest caz, că primul single semnat James Zabiela a fost intitulat Robophobia. Primul său single a avut parte de un feedback extraordinar din partea unor nume ca Pete Tong şi Nic Fanciulli.

Tânărul James Zabiela, poreclit şi „vrăjitorul din Southampton“ (Marea Britanie), a fost introdus în lumea acid-house-ului de către tatal său, care lucra la un magazin de discuri şi venea mereu acasă cu braţele pline de muzică house şi techno din anii de început ai acestor stiluri.

Când James a împlinit 15 ani, a susţinut primul său show în discoteca şcolii. Peste un an obţine o slujba în magazinul de discuri în care lucra şi tatăl său, iar de aici până la „vinyl addiction” nu mai era decât un pas. Cu ajutorul slujbei a cunoscut mai mulţi promoteri şi a cântat în mai multe cluburi locale printre care şi Menage a Trois. Câştigarea unui concurs realizat de revista Muzik Magazine i-a dat încredere şi l-a inspirat în munca sa de promovare a imaginii sale de DJ.

Într-o zi norocul i-a surâs în persoana lui Lee Burridge pe când se afla în Bedrock.


Acesta a fost impresionat de stilul lui James pe care l-a caracterizat ca fiind divers, interesant şi tehnic. Burridge i-a oferit şansa să susţină show-uri, ceea ce a dus vorba despre calităţile tânărului Zabiela, care a fost apoi invitat să ia parte la petreceri organizate de Muzik Magazine împreună cu Justin Robertson, Hybrid şi Danny Tenaglia. Chiar şi John Digweed i-a oferit un loc la Bedrock. Cariera lui James urcă din ce în ce mai mult. Când picioarele lui Zabiela începuseră să nu mai simtă pământul, un telefon i-a schimbat complet cariera. Superstarul Sasha l-a sunat după ce a ascultat un mix şi, în mai puţin de o lună, i-a oferit un loc în echipa lui la Excession Management, unde îi avea drept colegi pe Lee Burridge, Sander Kleinenberg şi Hybrid.

Urmează o perioadă în care Zabiela are una dintre cele mai încărcate agende din industrie, cu gig-uri în cele mai prestigioase cluburi din lume, de la Womb Tokyo şi Field Day în Sidney la Crobar în Chicago sau Avalon în Los Angeles, sau de la Shindig şi Colours în UK la Creamfields în Argentina, unde a mixat în faţa a peste 60.000 de persoane. Una dintre cele mai interesante întâmplări a avut loc în Japonia, în 2005, unde fusese invitat să mixeze la Womb în Tokyo. A ajuns, înainte de gig, în sediul central Pioneer, unde a dat o reprezentaţie în faţa angajaţilor care au contribuit la realizarea celebrului EFX500. La sfârşit, a fost aplaudat la scenă deschisă, iar după ce a ajuns acasă, a primit o unitate albastră EFX500, „my most prized possession”, cum declara mai târziu. De atunci, a contribuit decisiv la realizarea mai multor proiecte Pioneer.

James Zabiela a mai fost prezent de câteva ori în oraşul nostru, reuşind de fiecare dată să „execute“ seturi memorabile. Prima sa apariţie în oraşul Timişoara a avut loc în cadrul unei petreceri susţinute în defunctul club Ramses (actualul Database!), iar acum patru ani, britanicul a mixat în cadrul altui eveniment care a fost „pus pe pauză“, House Parade. Anul trecut, James Zabiela a mixat în cadrul unui eveniment desfăşurat la Expovest pe Calea Lugojului şi în cadrul festivalului JEMF. Alături de “magicianul din Southampton” va mai fi prezent Just2, iar biletele de intrare costă 40 lei până la ora 01.00 şi 50 lei după.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.