„Kindlein – Corigent la limba română”, concert de Ziua Internaţională a Poeziei

„Kindlein – Corigent la limba română”, concert de Ziua Internaţională a Poeziei

0
DISTRIBUIȚI
Kindlein susţine un concert de Ziua Internaţională a Poeziei

De Ziua Internațională a Poeziei, librăria Cărturești și Ambulanța Culturală organizează spectacolul „Kindlein – Corigent la limba română”, un eveniment ce propune muzici pe versuri de Minulescu, Eminescu, Blake, Schiller și Petőfi. Concertul va avea loc astăzi, 21 martie, de la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Mercy din Timişoara alături de Sergiu Cătană – tobe şi Emil Kindlein – chitară și voce.

În cadrul celei de-a patra ediţii a festivalului Analog Mania, care a avut loc anul trecut, timişorenii au avut parte de un eveniment inedit: lansarea sub formă de casetă a albumului Kindlein. Cei trei membri ai proiectului, au venit la faţa locului cu instrumente, dar nu au susţinut niciun concert, „lansarea“ propriu – zisă fiind realizată sub forma unei audiţii cap – coadă a acestui album, evident, de pe un casetofon! În cadrul concertelor susţinute de acest proiect, melomanii au parte de piese adaptate după textele lui Ion Minulescu, Petöfi Sándor şi Mihai Eminescu.


Explicaţia pentru care Emil Kindlein a ales să cânte piese pe textele unor poeţi celebri este una cât se poate de simplă. „Am scris şi eu câteva cântecele mai demult, chiar cu succes. Dar, acum, îmi caut cuvântul. Din păcate, în muzica contemporană românească textul este insignifiant. E o repetiţie, piesele româneşti conţin un vocabular de o mie de cuvinte. Temele se reduc la iubire sau vară şi nu sunt abordate alte subiecte. Din această cauză am ales să cânt pe texte ale unor poeţi. Eu de fapt transpun unele texte. Şi asta fiindcă peziile originale au o serie de referiri care nu-şi au rostul în ziua de azi. De aceea le combin, uneori. Amestec două poezii într-un singur cântec. Ca un soi de mash-up. De aici vine şi titulatura de Poem Jockey“, spune Emil Kindlein.

Intrarea la concert este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.