Laboratoare cu super dotări, inaugurate de primarul Robu la Liceul „Lenau”, clădirea...

Laboratoare cu super dotări, inaugurate de primarul Robu la Liceul „Lenau”, clădirea fără tencuială. Vezi ce spune edilul-șef

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a inaugurat, astăzi, în prezenţa noului ambasador al Republicii Federale Germania în România, Excelenţa Sa, Cord Meier-Klodt, a consulului Republicii Federale Germania în România, Rolf Maruhn şi a şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, două laboratoare noi, unul de fizică şi unul de chimie, la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Dotările în valoare de 559.730 de lei au fost achiziţionate de primărie, cu fonduri de la bugetul local, iar cele două laboratoare sunt dispun de mobilier, staţii de lucru cu sistem powerlift şi aripă de servicii suspendată, mese de lucru și sisteme de protecţie.

„Primăria municipiului Timişoara a derulat, recent, cu fonduri europene, un proiect de reabilitare, care a avut o valoare de 7 milioane de lei.


În cadrul acelui proiect s-a realizat reabilitarea infrastructurii liceului în suprafaţă totală de 3.635 mp. prin măsuri de consolidări, reparaţii la structură, tâmplărie şi planşee. S-a efectuat modernizarea şi reorganizarea funcţională a liceului, îmbunătăţirea dotărilor educaţionale, în conformitate cu cele mai noi standarde în domeniu, ameliorarea siguranţei mediului educaţional, creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale. Concret, 18 săli de clasă, cinci laboratoare, o bibliotecă cu sală de lectură, cinci cabinete, o sală de muzică sunt rezultatele în urma reabilitării şi recompartimentării clădirii existente. De asemenea, s-au realizat 230 de dotări, constând în mobilier, echipamente didactice, echipamente IT”, a informat municipalitatea.

Însă, dacă înauntru liceul arată decent, starea exterioară a clădirii este una deplorabilă, tencuiala stând să cadă în capul trecătorilor. Primarul Nicolae Robu a explicat că „elevii trebuie să aibă parte de condiţii la acest nivel, suntem departe de această normalitate. Clădirea arată foarte bine, cum arată pe dinafară este altă socoteală, sigur că mi se pare normal. Ceea ce este bun trebuie să marcăm şi să promovăm. Este o investiţie serioasă aici de 560.000 de lei de la bugetul local şi nu cred că putem găsi la tot pasul investiţii la acest nivel. În exterior mai e de lucru la clădire, suntem în blocaj pentru că suntem în instanţă cu firma care avea de executat lucrarea şi nu putem să continuăm până nu se termină proiectul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.