Lucrători aduși în Timiș din Maramureș sau Oltenia pentru a acoperi deficitul...

Lucrători aduși în Timiș din Maramureș sau Oltenia pentru a acoperi deficitul de personal. Cât de mulți oameni pleacă de pe piața forței de muncă lunar

0
DISTRIBUIȚI

Faptul că angajatorii din județul Timiș se confruntă cu un deficit de personal nu este o noutate. Însă, un studiu realizat recent de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș arată o situație alarmantă. Lunar, de pe piața forței de muncă din județul nostru pleacă aproape 12.000 de lucrători. În aceste condiții, angajatorii au ajuns să caute personal în întreaga țară.

„Cam 700 – 800 de lucrători ies la pensie în fiecare lună, iar restul de 11.000 și ceva pleacă la muncă în străinătate sau rămân acasă și nu vor să muncească.


Astfel, lunar trebuie să aducem 12.000 de lucrători, să acoperim aceste goluri de pe piața muncii. Aducem pentru construcții forță de muncă din Maramureș și Bistrița-Năsăud, iar pentru multinaționale și celelalte societăți comerciale, aducem din Mehedinți, Gorj și mai nou din județul Argeș”, a explicat Pavel Kașai, șeful ITM Timiș.

Kașai spune că este nevoie de tot mai multă forță de muncă în domeniul construcțiilor, și asta pentru că se construiește „enorm de mult pe raza județului Timiș, este un boom imobiliar”.

„De la Timișoara și până la Sânnicolau Mare, pensiunile sunt pline de muncitori. Încep să se construiască hoteluri pentru acești lucrători, pentru că nu există spații de cazare suficiente”, a mai precizat șeful ITM Timiș.

Aproximativ 260.000 de lucrători se găsesc pe piața forței de muncă din Timiș, județ în care-și desfășoară activitatea peste 25.000 de firme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.